Чому екс-мер Луцька Шиба має два дні народження

Чому екс-мер Луцька Шиба має два дні народження
Екс-мер Луцька Богдан Шиба

Колишній Луцький міський голова Богдан Шиба (2006-2010 роки) святкує день народження два дні – 7 та 8 січня. Одна дата – справжня, інша – записана у паспорті.

Чому так трапилось, колишній очільник міста розповів «Першому».

«Коли татові було 17, він був учасником районної організації юнацтва – фактично молодіжної організації ОУН. Через доноси 22 січня 1946 року, у День злуки, шістьох учасників організації, включно з ним, загребли у в’язницю. Потримали два роки в тюрмі і потім випустили, бо крім факту участі в підпільній організації нічого пред’явити не змогли. Хотіли пришити їм знищення одного нквдиста, але жодних доказів не було, то справу закрили», - пригадує Богдан Шиба.

«Вже потім, коли я народився 7 січня, медсестри у пологовому запропонували записати дату народження 8 січня, щоб не було проблем. Мовляв ви будете день народження сина святкувати, а всі думатимуть, що Різдво. Доноси на батька писали все життя, тому вони погодились, щоб перестрахуватись», - розповідає політик.

Після здобуття Україною незалежності Богдан Шиба перестав приховувати справжню дату народження, але частина людей досі вітає його за паспортною датою. Він зізнається, що приймає вітання два дні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Судитимуть волинянина, який хотів відкупитись від поліції
Наступна новина Одяг, душ та перукар: в пункті обігріву допомогли п'ятьом луцьким безхатченкам. ФОТО
Останні новини
Схожі новини