Чому потрібно чистити зуби 2 хвилини: рекомендації у фото та відео

Чому потрібно чистити зуби 2 хвилини: рекомендації у фото та відео

Зберегти здоров’я зубів та гарну усмішку допоможуть прості правила та поради з догляду.

А найважливіше – чистити зуби близько 2 хвилин.

Про це розповіла Уляна Супрун на свої сторінці у Facebook.

«Чистіть зуби не менше 2 хвилин двічі на день. Від тривалості залежить ефективність очищення ротової порожнини, що зменшує ризик виникнення карієсу та хвороб ясен», – зазначила вона.

Не менш важливо приділяти увагу на техніку чищення. І що цікаво – найбільш ефективним методом чищення зубів визнано техніку Басса.

Розміщуйте щітку під кутом 45 градусів відносно поверхні зубів. Робіть плавні "вимітаючі" рухи від передніх до задніх зубів. Жувальну поверхню зубів необхідно чистити круговими рухами. Не забувайте очищувати язик,
– розповіла Супрун про техніку Басса.

Також важливо використовувати зубну пасту з правильною концентрацією фтору: дорослим – з 1350 ppm фториду, дітям – 1350-1500 ppm фториду. Якщо у вас підвищена чутливість зубів – використовувати зубні пасти з вмістом фтору не рекомендується.

Не забувайте використовувати зубну нитку, щоб очистити важкодоступні ділянки ротової порожнини. Окрім того, регулярне використання нитки зменшує ризик виникнення захворювань ясен та карієсу.

Окрім того, зубну щітку потрібно змінювати раз на 3 місяці, оскільки за цей час вона зношується, втрачається пружність щетинок, і, відповідно, зменшується ефективність очищення. А ще на щітці накопичуються бактерії, які можуть спричинити запалення ротової порожнини.

Як правильно чистити зуби – відео

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вчені назвали найщасливіший період в шлюбі
Наступна новина Справа Рачкова: стали відомі нові подробиці
Останні новини
Схожі новини