Чому «шахеди» долітають до заходу України: пояснення військового

Чому «шахеди» долітають до заходу України: пояснення військового

У західних областях через ландшафтні особливості місцевості мобільним вогневим групам значно важче збивати ударні безпілотники типу «Шахед»

Про це розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в інтерв'ю Новини.LIVE.

За його словами, якщо у південних регіонах переважає рівнина, то в західних областях – багато лісів і пагорбів, що ускладнює візуальну видимість ворожих цілей.

«У західних областях більш гірська місцевість, сотні метрів над рівнем моря, пагорби, ліси. Починаючи з Хмельницької та Тернопільської областей місцевість є горбистою. Пагорби ускладнюють (збиття шахедів. - Ред.)», – сказав Ігнат, додавши, що видимість скорочує час, за який захисники мають збити дрон.

Він також наголосив, що «шахед» – складна ціль, їх запускають уночі, а радіус ураження мобільної вогневої групи невеликий.

«Інколи навіть половину не вдається знищити «шахедів», тому що летять вони групою, потім розділяються на підгрупи, потім — по одному, і отак летять в різні боки з різних напрямків, притискаючись до землі. Інколи навіть ландшафт місцевості не дає змоги його побачити: начебто гудить, але мобільні вогневій групі потрібно його насамперед побачити візуально і знищити», – підсумував Ігнат.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поцупив золото, техніку, каву та шкарпетки: у Нововолинську затримали квартирного злодія
Наступна новина У Рожищенську громаду повертається Герой, який понад місяць вважався зниклим безвісти
Останні новини
Схожі новини