Чому «швидка» у Луцьку не дуже швидка?

Чому «швидка» у Луцьку не дуже швидка?

Незважаючи на обмеження швидкості руху загального транспорту до 50 км/год, час доїзду лікарів на виклик не зменшився. Хто і що заважає оперативності доїзду екстреної медичної допомоги, розбиралися журналісти Волинського телебачення

Обмеження швидкості руху 50 км/год з 1 січня 2018 року у містах і селищах ніяк не позначилось на оперативності бригад швидкої, каже заступник головного лікаря з оперативної роботи обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Шмаль.

– На теперішній час погодні умови дуже додають проблем, тому що снігу випало більше, не скрізь дороги чистяться, лід на дорогах, особливо у віддалені села. Пік викликів був у нас у святкові дні, від 7-го січня до 19-го січня. На сьогодні по області зареєстровано 548 звернень, із них по Луцьку – 183. На всі було дано або поради, а де необхідно – бригади виїзджали, – розповів Володимир Шмаль.

Але погодні умови –  то лише частина турбот, які хвилюють водіїв “швидкої”. Те, що навіть додаткова хвилина, проведена бригадою в дорозі, може коштувати людського життя, розуміють далеко не всі учасники дорожнього руху, каже водій швидкої Микола Бондарук.

– На швидкій працюю 6 років. Ось сьогодні приклад: двічі мало не сталася аварійна ситуація. Їхали з мигалками, зверху і спереду, ніхто не пропускає: ні пішоходи, ні водії автомобілів. Найгірше те, що вийде людина на пішоходний перехід і одразу телефон до вуха – ніякої уваги не звертає на автомобіль, що рухається з маячками, – обурюється водій.

Окрім низької культури водіїв і пішоходів, керівництво обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф стурбоване станом автопарку. У деяких районах, кажуть медики, змушені їздити на стареньких УАЗах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку з вокзалу буде їздити лише одна маршрутка
Наступна новина Вчені назвали проблему людства, яка гірше глобального потепління
Останні новини
Схожі новини