Чому у Луцьку не можуть навести порядок у колишньому ботанічному саду

Чому у Луцьку не можуть навести порядок у колишньому ботанічному саду
Фото «Волинь-нова»

У Луцьку не можуть навести порядок у ботанічному саду через юридичні питання, адже об’єкт належить до заповідного фонду. Тому зараз шукають шляхи, аби вирішити цю проблему.

Про це стало відомо під час засідання 19-ї сесії Луцької міської ради, пише ІА «Волинські Новини».

Так, на розгляд депутатів винесли проєкт рішення про надання комунальному підприємству «Парки та сквери м. Луцька» в постійне користування земельної ділянки для збереження та використання пам’яток природи (С.04.10) на вулиці Шопена у Луцьку.

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що у міста є бажання навести порядок у ботанічному саду за ПУМом, водночас цьому заважає статус об’єкта.

«Статус цього об’єкта настільки заплутаний… Він перебуває на балансі у ВНУ та належить до заповідного фонду, тому ми не можемо навести там порядок. Ми працюємо над юридичними моментами, аби вирішити це питання», – наголосив Ігор Поліщук.

Депутати підтримали проєкт рішення.

Нагадаємо, у Луцьку хочуть облагородити територію колишнього ботанічного саду на вулиці Шопена, а також відновлять роботи зі створення і облаштування ботанічного саду на вулиці Потебні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З 1 жовтня Україна повністю переходить на е-лікарняні. Як отримати
Наступна новина У якому стані діти із луцького дитбудинку, які захворіли на коронавірус
Останні новини
Схожі новини