Чому в Луцьку не можуть зловити організаторів продажу наркотиків через інтернет

Чому в Луцьку не можуть зловити організаторів продажу наркотиків через інтернет
Реклама наркотиків на проспекті Грушевського (фото: ВолиньUA)

У Луцьку придумали, як боротися з рекламою наркотиків, яка періодично з’являється на стінах будинків. 

Про це йшлося на нараді у Луцькраді у середу, 9 січня, – пише ІА ВолиньPost.

Начальник управління протидії наркозлочинності ГУНП в області Володимир Костанюк розповів, що у Луцьку провели нараду щодо протидії рекламі наркотиків у місті.

«Ми вирішили, що всі підприємства, установи та організації будуть реагувати на рекламу та замальовувати її. Ми це питання ставимо на постійний контроль, аби не проводити якісь одноразові акції та не перекладати обов’язки», - зауважив він.

Блокувати сайти з рекламою наркотиків важко і неефективно

Володимир Костанюк відзначив, що сайти з рекламою наркотиків розташовані не в Україні, тож їх не можна закрити.

«Наприклад, через Телеграм немає ніякої співпраці, бо його розробник – це країна-агресор. Я б звертав увагу не на блокування сайтів, бо їх можна створювати знову і знову, а на виявлення осіб, які використовуючи ці технічні ресурси, починають збувати наркотики. Як правило, люди, що проживають у Луцьку, цим не займаються. Це люди з інших міст. Як правило, домени сайтів зареєстровані у США», - сказав посадовець.

Хто пише на стіні – то й і є «закладчиком»

Посадовець повідомив, що за написи з рекламою наркотиків на стінах будинків грозить лише штраф, проте за їх розповсюдження – «кримінал».

«Як правило, той хто пише напис на стіні, той і є «закладчик». Це не відбувається у великих масштабах. Це десь 20 осіб. Ми розуміємо, через які інтернет-ресурси у Луцьку можна купити наркотики і ми відпрацьовуємо певні механізми, аби отримати інформацію про причетних осіб. Це проблема не лише поліції, адже всі ми чиїсь батьки та діти. Ми повинні спільними зусиллями працювати над подоланням цієї проблеми», - закликав Костанюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні почали більше платити безробітним
Наступна новина Бездомна, яку знайшли мертвою у Луцьку під мостом, не йшла до пунктів обігріву
Останні новини
Схожі новини