Чому варто жити в низькоповерхових будинках

Чому варто жити в низькоповерхових будинках

Більшість світових міст активно ростуть вгору, будуючи все вищі й вищі будинки, забуваючи про все інше, крім збагачення: адже кожен поверх можна продати чи здати в оренду. Але, як і завжди, тема значно більш комплексна, ніж фінансова, а будувати насправді потрібно невисокі будинки, як у Старій Європі.

Перше високе місто, що спадає всім на думку – Нью-Йорк, а знаєте, що спільного в ньому та готичній архітектурі? І там, і там будівлі дико високі, з однією простою метою - показати людині, яка вона маленька: у готичному храмі – відносно Бога, у Нью-Йорку – стосовно 3% бізнесменів, котрі насправді керують цим містом. За високими будівлями люди не бачать не те що сонця, але й неба, їх оточує скло й бетон, котрі тиснуть з усіх боків і не дають вільно вдихнути на повні груди. При цьому малоповерхова забудова забезпечує максимум сонця, котре видно з усіх точок міста/комплекса. Ба більше, ту ж Ейфелеву вежу видно фактично з усіх місць у Парижі саме завдяки тому, що будівлі в переважній більшості не сягають більше 9 поверхів. 

І якщо в 2021 році в столицях будинки будуються високими, бо землі під забудову дуже мало, то в обласних центрах цієї проблеми бути не повинно. Але більшість забудовників, не думаючи, йдуть за трендом.

Однак, продумані низькоповерхові житлові комплекси в Луцьку таки будуються, а яскравим прикладом тут може бути забудовник “Сімейна фортеця”. Кількість поверхів в уже зведених комплексах не перевищує 6, а в нових комплексах “От Кутюр” і “Гордість” враховані ще кілька важливих деталей. Більшість вікон у цих будинках французькі, що дає багато світла. Але коли будинки розташовані один навпроти одного ці вікна зазвичай постійно зашторені, в прагненні хазяїв зберегти приватність від сусідів навпроти. Тому в “Гордості” та “От Кутюр” будинки розташовані під певним кутом одне до одного, щоб світло дарувала не тільки низька забудова, але й відкриті до цього світла вікна. Таким чином генплан впливає на архітектуру і картографію. А якщо ви втомилися довго стояти біля ліфта, чекаючи, поки з 25 поверху хтось спуститься до вашого 12, ліфт буде вже забитим і вам доведеться чекати наступного такого ж самого, ви теж оціните переваги життя в малоповерховому будинку з невеликою кількістю квартир. Адже ліфт тепер буде завжди доступним, а в разі чого спуститися чи піднятися на 2-6 поверх сходами – взагалі не проблема (до слова, ліфти в Нью-Йорку теж ламаються, і, часом, людям доводиться йти пішки з/на 40-50 поверхи).

Саме тому, обираючи житло, варто звертати увагу на те, чи бачите ви сонце, дивлячись вгору, і чи бачите ви своїх сусідів, дивлячись вперед із вікна. Бо відсутність приватного життя створює непотрібні конфузи, а прагнення людей вилізти якомога ближче до сонця зазвичай закінчуються історіями в стилі Вавилонської вежі чи Ікарового польоту. 

На правах реклами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перейменування Володимира викликало обурення у Росії
Наступна новина За минулу добу на Волині виявили 286 хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини