«Чому вимкнення електроенергії в Луцьку - таємниця під сімома замками?» - депутат

«Чому вимкнення електроенергії в Луцьку - таємниця під сімома замками?» - депутат
tsn.ua

Депутат Луцької міської ради Андрій Лучик обурився тим, що обленерго не повідомляє графіки відключення електроенергії. Про це йшлося у середу, 26 жовтня, під час сесії Луцької міської ради.

«Лучани нарікають, що досі немає графіків відключень. Чому в Києві та інших областях є орієнтовні графіки, а в нас - це таємниця за сімома замками? Раніше все списували на коронавірус, а зараз на війну.

Ми ж не запитуємо розташування військ чи куди поїхав президент. Ми запитуємо, коли вимкнуть електроенергію, щоб не згорів холодильник і щоб планувати роботу», - сказав Андрій Лучик.

Також він зауважив, що не всі лучани економлять електроенергію і вмикають енергозатратні прилади в часи пікового навантаження.

Нагадаємо, 22 жовтня російські ракети вдарили по об’єкту критичної інфраструктури Луцька. Тоді в обласному центрі в окремих мікрорайонах зникли вода і світло.

Згодом енергетики повідомили про аварійні відключення.

Натомість міський голова Ігор Поліщук сказав, що економити електроенергію почали ще минулого тижня - до прильотів. Зокрема, вимкнули значну частину вуличного освітлення, ілюмінацію, в деяких селах - повністю.

«Також ми неодноразово зверталися до підприємців з проханням вимкнути освітлення або мінімізувати його. Вчора з 18 години муніципали почали працювати з представниками бізнесу», - зауважив мер.

Водночас з його слів, наразі неможливо повідомляти про графіки відключень електроенергії. «Це відбувається не планово, а екстрено, щоб завадити аварії у випадку перевантаження мережі. Повідомити про це завчасно неможливо. Також це інформація з обмеженим доступом, адже адреси та графіки можуть показати вразливі місця у нашій мережі. Ситуація складна», - додав Ігор Поліщук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Це просто про жовтень. Сусваль. ЗАНЕСЛО В СЕЛО
Наступна новина Як лучани жили без світла та що скуповували найбільше
Останні новини
Схожі новини