Чому жіночі руки завжди холодніші за чоловічі: відповідь вчених

Чому жіночі руки завжди холодніші за чоловічі: відповідь вчених

Багато хто помічав, що у жінок руки бувають холоднішими за чоловічі. Це ж спостерігається і у дітей, і ось тепер вчені з Кембриджського університету провели дослідження, яке пояснило, з чим це пов'язано, – повідомля Сегодня

Виявляється, жінкам і дітям в холодну погоду потрібно частіше тримати руки в кишенях з тієї причини, що вони мають меншу м'язову масу. Саме від цього показника залежить можливість генерації тепла, необхідного для обігріву всього тіла.

Цей висновок був зроблений після того, як група добровольців опускала руки в крижану воду на три хвилини. Після цього вчені спостерігали за тим, як швидко люди були здатні зігріти свої охолоджені кінцівки.

У тих, хто мав велику м'язову масу, руки зігрівалися швидше, що і підтвердили знімки зі спеціальною термальною камерою, яка фіксує поширення тепла по організму. Це дуже здивувало експертів, оскільки завжди було прийнято вважати, що в справі зігрівання тіла основну користь приносять не м'язи, а підшкірний жир.

Тим часом повноцінне уявлення про те, як будова тіла впливає на процес його обігріву, має велике значення. Наприклад, для виробництва одягу, яку зігріватиме жінок і дітей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Рівненщині 200 копачів бурштину напали на поліцейських. ВІДЕО. ФОТО
Наступна новина На Масляну ресторація «Брама» пригощатиме млинцями
Останні новини
Схожі новини