На Рівненщині 200 копачів бурштину напали на поліцейських. ВІДЕО. ФОТО

На Рівненщині 200 копачів бурштину напали на поліцейських. ВІДЕО. ФОТО

Учора, 14 лютого, поблизу села Осова між старателями та працівниками поліції сталася сутичка, у результаті якої п’ятеро правоохоронців отримали тілесні ушкодження. На місці події вдалося затримати сімох активних учасників заворушень.

Про це сьогодні повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Олександр Панасюк.

Близько 13 години працівники Дубровицького відділення поліції і роти поліції особливого призначення забезпечували охорону працівників лісових господарств, які за допомогою екскаватора закопували ями та рови, утворені внаслідок незаконного промислу.

У цей час правоохоронців оточило близько двохсот осіб, які вимагали покинути територію, дозволити видобувати бурштин та погрожували вбивством, у разі невиконання їхніх вимог.

Згодом між натовпом та поліцейськими виникла сутичка, під час якої зловмисники у грубій формі чинили опір правоохоронцям: наносили удари дерев’яними палицями по працівниках поліції, пошкоджували автомобіль, зрізали дерева, чим заблокували вихід із лісового масиву.

У ході сутички п’ятеро працівників поліції отримали тілесні ушкодження.

«У поліції розпочали досудове розслідування за статтями 294 (масові заворушення) 342 (опір представникові правоохоронного органу), 343 (втручання в діяльність правоохоронного органу) і 345 (погроза, або насильство щодо правника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, — повідомив Олександр Панасюк. — Трьом зловмисникам повідомили про підозру у вчиненні масових заворушень та затримали, вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.».

За скоєне зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У День святого Валентина РАЦС у Володимир-Волинському працював до ночі
Наступна новина Чому жіночі руки завжди холодніші за чоловічі: відповідь вчених
Останні новини
Схожі новини