Ситуація на Харківщині залишається напруженою, загроза зі дня у день зростає, – Абдула з 3-ої ОШБр

Ситуація на Харківщині залишається напруженою, загроза зі дня у день зростає, – Абдула з 3-ої ОШБр

Харківський напрямок нині є одним з найгарячіших у російсько-ураїнській війні. Ворог концентрує свої сили. 

Про це в інтерв’ю НВ розповів командир підрозділу Terra у складі Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Микола Волохов на позивний Абдула.

«Сучасна війна — це завжди надмобільна війна, і в будь-який момент ворог може підвезти резерви, а вони в нього є. Ворог у нас не слабкий. Якби він був слабкий, мабуть, цього всього взагалі би не почалось або ми би перемогли за кілька днів, але це не так. Тому, звичайно, напружена ситуація зберігається.

Моє суб'єктивне відчуття, з досвіду херсонської кампанії, авдіївської, бахмутської; з тієї інформації, яку я отримую від товаришів, які знаходяться на інших ділянках фронту, що харківська ділянка якщо не найгарячіша, то одна з найгарячіших, які зараз є на російсько-українській війні», – сказав військовий.

Командир зазначає, що українці мають усвідомлювати, що попри різноманітну інформацію у медіапросторі, загроза нікуди не поділася. Ситуація у напрямку селища Борова – напружена. 

«І не треба себе вводити в оману тим, що сьогодні в новинах написали, що є якесь загострення, якесь накопичення військ, а якщо завтра не напишуть цього, то нібито це накопичення військ кудись зникло. Навпаки: ворог концентрує сили. На жаль, він може собі дозволити одночасно і концентрувати [сили], тобто накопичуватись, і перевіряти наш фронт на міцність, що він і намагається робити ледве не щодня.

З гарних новин: 3-я ОШБр завдає неймовірних втрат. Коефіцієнт втрат просто неймовірно великий і на нашому боці. Ворог застосовує цілі роти для штурму наших позицій і ці цілі роти дуже успішно утилізуються, перетворюються на… Хотів сказати, що якось покращують якість ґрунту, але я в цьому трохи сумніваюся. Можливо, потім їх доведеться звідси прибирати. Я не аграрій, мені важко про це говорити. Але повторюся: ситуація напружена, ніяка загроза нікуди не зникла. Сказав би навпаки, що вона постійно, зі дня у день, зростає», – зазначив Микола Волохов.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Місія 200»: у Луцьку відбулась глядацька прем’єра фільму про волонтерку Тетяну Потоцьку-Євчук
Наступна новина Називав росіян «своїми героями»: у Луцьку викрили прокремлівського агітатора
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні