Далекобійники розігнали блокувальників митниці. ВІДЕО

Далекобійники розігнали блокувальників митниці. ВІДЕО

Більше сотні жителів прикордоння вже вдруге перекрили міжнародну трасу до Польщі.

Рух транспорту перед пунктом пропуску Ягодин на Волині сьогодні блокували 4 години. Основна вимога – скасувати деякі зміни до податкового кодексу. Учасники протесту переконують: за покупками до Польщі їздять, бо там нібито все в рази дешевше і якісніше, повідомляє ICTV.

Раніше возити товар без мита можна було щодня на €500, тепер – лише на €50. Або ж чекати добу. Та люди таки запевняють: ці зміни ухвалили нашвидкоруч, і деякі статті у митному та податковому кодексі тепер суперечать одна одній. Жителі прикордонних сіл і містечок вимагають переглянути нововведення.

Та водіям, яких назбиралося десятки по обидва боки, чекати не сила. Адже вантажівки і так стоять у черзі по три доби, а тут ще люди дорогу перекрили. А поки черга вантажівок збільшується – ситуацію намагаються контролювати поліцейські. З протестувальниками домовилися, що пропускатимуть спецтранспорт і авто з маленькими дітьми.

Блокувати міжнародну трасу планували до вечора – та напруженість серед змучених далекобійників наростала. Аби уникнути конфлікту – протест припинили о другій годині дня. Тепер чекатимуть, поки нардепи у профільному комітеті розглянуть можливість скасування нових правил щодо перебування за кордоном. Інакше погрожують новими протестами.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Києві невідомі ночами обстрілюють машини. ФОТО
Наступна новина У Сибіру тигриця добровільно прийшла до людей лікувати зуби
Останні новини
Схожі новини