Де і скільки перевищень швидкості виявили автоматичні пристрої на Волині

Де і скільки перевищень швидкості виявили автоматичні пристрої на Волині
Фото ілюстративне

На дорогах Волині, де встановлені пристрої автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, у сім разів стали рідше перевищувати швидкість. У період з 27 серпня і до 31 грудня 2021 року поліцейськими винесено 65 тисяч 218 постанов щодо перевищення швидкості, які зафіксували прилади, на Волині. Найбільше порушень пристрої зафіксували у Струмівці та Копачівці, а найменше – у Ковелі. 

Перші пристрої автоматичної фото- і відеофіксації порушень ПДР на Волині встановили в серпні 2021 року (Струмівка, Забороль, Копачівка, Ковель). У жовтні встановили ще 5 таких пристроїв. 4 з них у місті Луцьку, на вулицях Ковельській, В’ячеслава Чорновола та Конякіна, ще один – поблизу Володимира-Волинського, – йдеться у матеріалі «Сили Правди».

Найбільше повідомлень про порушення швидкісного режиму в Луцьку надійшло з пристрою на вулиці В’ячеслава Чорновола – 1445. Дві камери встановлені на вулиці Ковельській в обох напрямках разом «зловили» 1945 «лихачів». Пристрій по вулиці Конякіна обласного центру зафіксував найменше в місті порушень ПДР пов’язаних з перевищенням швидкості – 948. 

Читайте також: На Ковельщині авто на смерть збило 19-річну дівчину. Водій втік

А на Волині найбільше порушень зафіксували камери у селах Струмівка (19 643 порушень) і Копачівка (19 224 порушень), а найменше – 3856 – пристрій встановлений у місті Ковелі. 

 

Якщо ж проаналізувати динаміку, то вже наступного місяця після запуску приладів кількість зафіксованих ними порушень зменшувалась в понад два рази. А за чотири місяці роботи камер на автодорогах державного значення М-07, М-19 та Н-22 – у сім разів.

Читайте також: Статистика аварій на Волині у 2021 році. Скільки було загиблих і травмованих

Наразі пристрої в автоматичному режимі технічно здатні фіксувати лише перевищення швидкості. 

У Департаменті патрульної поліції не змогли відповісти на питання про суму сплачених порушниками штрафів винесених за допомогою стаціонарних приладів автоматичної фіксації на Волині. Однак, якщо уявити, що всі порушники сплатили хоча б пільгове стягнення, по 170 гривень, то сума штрафів сягне понад 11 мільйонів гривень. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дорожник з Прикарпаття може очолити департамент інфраструктури Волинської ОДА
Наступна новина Чоловіка, який пограбував та побив пенсіонерку в Луцьку, взяли під варту
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні