Де на Волині легально видобуватимуть бурштин

Де на Волині легально видобуватимуть бурштин

Депутат Волинської обласної ради, директор КП «Волиньприродресурс» Василь Столяр розповів, коли на Волині почнуть легально добувати бурштин.

Про це він повідомив в інтерв’ю для програми «Вісник обласної ради». 

«От тільки сьогодні отримуємо всі дозволи – завтра приступаємо до робіт. У нас, наприклад, підприємство в Маневичах уже готове працювати. Думаю, із потеплінням ми розпочнемо геологічну розвідку, аби знати, де є бурштин, а де – ні. Напевно, вже за місяць часу ми зможемо по бурштину розробляти одну ділянку», - каже депутат.

За словами Василя Столяра пайовики з Маневич та Камінь-Каширська погодилися, щоб на їхніх землях видобували бурштин.

«Для цього і суми немалі вкладено», - зазначив директор КП «Волиньприродресурс».

Нагадаємо, Василь Столяр розповів, чому досі не запрацювало підприємство «Волиньприродоресурс».

До слова, представники Волинської облради та облдержадміністрації не можуть дійти спільної згоди щодо роботи КП «Волиньприродресурс». Керівники підприємства стверджує, що ОДА блокує їх роботу стосовно легального видобутку бурштину.

Але голова ОДА Володимир Гунчик вважає, що КП «Волиньприродресурс» самостійно не вирішить проблему незаконного видобутку бурштину. Через те, що обсяг інвестицій для вирішення проблеми бурштину на Волині – це сотні мільйонів доларів, а комунальне підприємство, з його слів, не має такого ресурсу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинську вночі обікрали дві квартири
Наступна новина Поліція розшукує 42-річного волинянина за ухиляння від покарання
Останні новини
Схожі новини