Депутати Волинської облради підтримали звернення щодо переслідування полковника Червінського

Депутати Волинської облради підтримали звернення щодо переслідування полковника Червінського

Депутати Волинської обласної ради підтримали звернення до Верховної Ради України, Вищої ради правосуддя щодо політичного переслідування полковника й колишнього виконувача обов'язків командира однієї з частин ССО Романа Червінського.

Про це пише ВолиньUA.

Депутати вважають справу Червінського як таку, що має ознаки перслідування

"Арешт військовослужбовця Романа Червінського, який більшу частину свого життя пропрацював у спецслужбах, правоохоронних і розвідувальних органах, успішно координував гучні операції та не раз довів свою відданість справі національної безпеки, викликав значний суспільний резонанс. Беручи до уваги ряд фактів, ми, депутати Волинської обласної ради, небезпідставно також вважаємо справу розвідника Червінського як таку, що має ознаки перслідування. Судовий процес усіляко затягувався, а після закінчення терміну запобіжного заходу в порушення процесуального кодексу за відсутності адвокатів Романа Червінського суд автоматично залишив його під вартою", - зазначили в облраді.

У зв'язку з цим депутати наполягають на здійсненні парламентського контролю за дотриманням прав полковника Романа Червінського; закликають Верховну Раду України створити тимчасову слідчу комісію для розслідування ймовірних зловживань слідчих і суддів у цій справі; Вищу раду правосуддя – дати оцінку правомірності дій суддів, які брали участь у процесі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Спортсменка з Волині здобула «золото» на чемпіонату світу серед дівчат до 17 років
Наступна новина У Володимирі оперативники викрили торговця боєприпасами
Останні новини
Схожі новини