Грип і ГРВІ. Де на Волині найбільше хворих? Чи далеко до епідпорогу? Скільки людей мають щеплення?

Грип і ГРВІ. Де на Волині найбільше хворих? Чи далеко до епідпорогу? Скільки людей мають щеплення?
Фото ілюстративне

На Волині захворюваність на грип та ГРВІ утримується на сезонних цифрах. Епідемічний поріг не перевищено в жодному районі. Найвищі показники захворюваності – в Горохівському, Локачинському, Камінь-Каширському, Шацькому районах та місті Луцьку.

Про це повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі МОЗ.

За минулий тиждень на гострі респіраторні вірусні інфекції в області захворіло близько 3600 волинян, що на 500 осіб менше, ніж попереднього тижня.  Із числа хворих 2,2 тис. – це  діти до 17 років (61,5 %).

Кількість госпіталізованих  з приводу ГРВІ становить 86 осіб (2,4% від захворілих, із них 67  % діти), це на 11 осіб менше ніж попереднього тижня. 

На сьогодні в області проти грипу прищеплено 3 100 осіб, із них 1 214 (40 %) – особи із групи епідемічного ризику (діти віком від 6 міс до 5 років, персонал медичних закладів, вагітні).

Крім того прищеплено 781 особа із групи медичного ризику (особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років, та ті, що перебувають у закладах тривалого догляду).

Усього вакциновано 0,3% населення області.

Тим часом, як повідомили у Центрі громадського здоров’я України, з початку епідсезону від ускладнень грипу померли 5 людей. Ніхто із померлих не мав щеплення від грипу. Перший летальний випадок зафіксовано 31 грудня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На скільки зросли зарплати у народних депутатів
Наступна новина У мобільному додатку City Card можна відслідковувати списані кошти та рух тролейбусів
Останні новини
Схожі новини