Де народжують волинянки, хворі на COVID-19

Де народжують волинянки, хворі на COVID-19
Фото ілюстративне

Волинянок, хворих на коронавірус, з ускладеною вагітністю приймають в обласному перинатальному центрі. Решта жінок з інфекцією народжують у районних лікарнях за місцем проживання.

Про це стало відомо у понеділок, 20 вересня, під час позачергової сесії Волинської обласної ради.

Нагадаємо, у Луцьку отримали наказ від управління охорони здоров’я Волинської ОДА від 14 вересня щодо госпіталізації вагітних з коронавірусом у Луцький міський пологовий будинок, хоч його й виключили з переліку медзакладів, котрі надають допомогу хворим на ковід. Працівники пологового і депутати обурені цим, бо ковідні бригади в закладі розформували.

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Валерій Руцький каже, рішення щодо закладу планують отримати від Національної служби здоров’я до кінця тижня. Тим часом вагітних з коронавірусом приймають в обласному перинатальному центрі.

Минулого місяця таких жінок було п’ятеро. З його слів, НСЗУ не заключала договір на лікування вагітних та породіль з коронавірусом з жодним закладом, бо це «поодинокі випадки». Загалом же чиновник вважає, що таких вагітних можуть приймати в районних лікарнях, якщо випадок складний – в обласному перинатальному центрі.

Водночас директорка Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська каже, що місць у перинатальному для хворих на ковід вже бракує.

«Якщо протягом літа у нас було 9 пацієнток, то за 18 днів вересня – вже 8. А у нашому закладі – лише два інфекційні бокси. Зараз там 3 пацієнтки – дотримуватись вимог інфекційного контролю ми вже не можемо», – пояснила вона.

Очільниця установи просить порушити питання перед центральними органами про включення об’єднання до переліку закладів, що надають допомогу хворим на ковід.

Читати також: В лікарнях немає жодного вакцинованого від COVID-19, – головний медик Волині


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В лікарнях немає жодного повністю вакцинованого від COVID-19, – головний медик Волині
Наступна новина Скільки вчителів на Волині вакциновані або недавно перехворіли на ковід
Останні новини
Схожі новини