Де у Нововолинську будуть нові дороги. СПИСОК ВУЛИЦЬ

Де у Нововолинську будуть нові дороги. СПИСОК ВУЛИЦЬ

У Нововолинську в 2018 році підлягають капітальному ремонту 18 вулиць. Хто буде виконувати роботи, яким принципом керуються при складанні списку та які дороги чекають на ямковий ремонт?

Відповіді надав заступник міського голови Володимира Рожелюка. Він повідомив, що 14 мільйонів гривень за співфінансування обласного дорожнього фонду та міського бюджету у відсотковому відношенні 50/50% – це кошти, які підуть лише на капітальний ремонт 18-ти вулиць, пише Буг. 

Роботи будуть виконувати луцькі підприємства – «Унідор» та «ДПМК» (дорожна пересувна механізована колона – ред.).

«Щоб не втрачати щороку кошти на ямковий ремонт потрібно не допускати асфальт до розрухи. Саме тому «Унідор» буде класти покриття за шведською технологією і років 5-6 не будемо повертатися до ремонту», – пояснив Рожелюк.

Підприємство «ДПМК» візьметься за нові дороги. Вулиці, яким пощастило отримати асфальт у цьому році, визначили за двома принципами. Стояло завдання завершити початі дороги, а також керувалися списком черговості на нові. Заступник мера зазначив, що він сформований роками із заяв мешканців.

«36 вулиць і 7 тротуарів зараз у списку. За рік ми можемо потягнути нових не більше 3-4. Щодо капітального ремонту доріг із наявним асфальтовим покриттям, то перш за все підлягають ті, на які йде велике навантаження – постійний рух транспорту, через що вони і руйнуються», – розповів заступник міського голови.

Рожелюк також зазначив, що ямковий ремонт будуть робити на всіх вулицях, де є асфальтове покриття і фінансування на це йде окремо. Поцікавилися, хто буде підрядником. Скоріш за все, як і зазвичай, це буде підприємство «МП Сантехмонтаж» Анатолія Коптюка.

«Роботи виконуються згідно тендерів. По Нововолинську виграє їх Коптюк. Та багато бажаючих працювати в місті і не має», – зауважив Рожелюк.

В переліку вулиць, на яких продовжать асфальтування, в тому числі і покладуть вперше, є:

Чайковського, Ціолковського, Івасюка, Липинського, Дорогиничівська, Партизанська, Богдана Хмельницького.

Для прикладу, на вулиці Ціолковського асфальт покладений лише на початку. Цього року продовжать роботи. А ось сусідня – Полуботка, на якій в січні місяці у багнюці застряг ЗІЛ – аварійне авто «Нововолинськводоканалу», поки не отримає покриття.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дівчина з Луцька боротиметься за серце головного «Холостяка» країни. ВІДЕО
Наступна новина Правоохоронці затримали лучанина, що розгулював містом з набоями
Останні новини
Схожі новини