«Дехто має підстави для відстрочки, та все одно ховається», - військовий комісар з Волині

«Дехто має підстави для відстрочки, та все одно ховається», - військовий комісар з Волині
Фото: acc.cv.ua

Часто волинські призовники, які мають підстави для відстрочки проходження служби, все одно ховаються.

Про це розповів військовий комісар Ківерцівського району Олег Алєксєєв, – пише Район.Ківерці

За його словами, багато хлопців, навіть знаючи, що в них є підстава на отримання відстрочки від проходження строкової військової служби, просто не приносять документи.

«Хоча у Законі України «Про військовий обов'язок і військову службу» чітко прописано, що у разі будь-яких змін, які проходять в облікових даних військовозобов’язаних громадяни України повинні в десятиденний термін повідомляти про це військовий комісаріат з наданням відповідних підтверджувальних документів», – розказав Алєксєєв. 

Читати також: Волинянину, який «косив» від армії, світить до трьох років

«Якщо дружина завагітніла, принесіть документ, який це підтверджує у військкомат, і вже нікого викликати не будуть. Тому що призовник, який має одну дитину, отримує відстрочку до досягнення нею трьох річного віку. Якщо має двох дітей – звільняється від проходження строкової служби. Всі чекають і думають: «Ай, прийшов лопух-комісар та й так воно буде», – сказав військовий комісар.

Він додав, що за невчасне подання повідомлень щодо облікових даних передбачається адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. Перший штраф  – 119 гривень. Другий штраф – 570 гривень. Третій штраф – більше тисячі гривень. Четвертого штрафу немає – є кримінальна справа.

«Під час осіннього призову довідки за призовника приносили теща та вагітна дружина, яка бідненька ледве йде, але несе документи за свого чоловіка, якщо можна назвати його чоловіком», – сказав Алєксєєв. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Карпатах травмувався лучанин
Наступна новина На Волині парафія УПЦ МП перейшла в нову церкву. Священик підтримав прихожан
Останні новини
Схожі новини