«147 діб боровся за життя після поранення»: волиняни попрощалися із Героєм Євгенієм Солоненком

«147 діб боровся за життя після поранення»: волиняни попрощалися із Героєм Євгенієм Солоненком

У п'ятницю, 2 лютого, у Ківерцях попрощалися з Солоненком Євгенієм Євгенійовичем, який 147 діб боровся за життя після важкого поранення, отриманого у бою з російськими окупантами.

Про це повідомили на сайті міськради.

Народився Євгеній Солоненко 12 жовтня 1983 року в Ківерцях. Навчався у четвертій міській школі. З початком повномасштабної війни росії проти України молодший сержант Солоненко Є.Є. був мобілізований до Збройних сил України. За період служби він нагороджений нагрудним знаком «За зразкову службу», медаллю «Захиснику України», почесним нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі» ІІ ступеня, почесним нагрудним знаком «Сталевий хрест».

На рідну Ківерцівщину, «на щиті», Герой повернувся 2 лютого 2024 року. Траурний кортеж прослідував містом до батьківської хати. 

Попрощалися з воїном рідні, друзі, знайомі, побратими. Вшанували пам’ять Героя очільники міста. Вдячні земляки, схиливши у скорботі голови та вклякнувши на колінах, щирою молитвою просили у Всевишнього про спокій душі воїна, який віддав життя за волю й незалежність України.

Траурна процесія прослідувала від рідного дому вулицями міста до собору Покрови Пресвятої Богородиці, де чин поховання здійснив протоієрей Іван Семенюк. Місцем Вічного спочинку для воїна-захисника – Солоненка Євгенія Євгенійовича - стала Алея Слави на міському кладовищі. Воїни почесної варти тричі відсалютували Герою, шануючи його ратний подвиг.

«Осиротіли діти, овдовіла молода дружина, безутішною у своїм горі зосталася посивіла мати. Але пам’ять про Героя житиме вічно у серці рідних, близьких, друзів, побратимів і вдячних земляків. Герої не вмирають!», - пишуть земляки. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські бійці ТрО показали, як влучили у «буханку» з окупантами
Наступна новина У Луцьку маленька дитина випадково закрила маму на балконі, допомогли рятувальники
Останні новини
Схожі новини