Депутат Рівненської облради ледь не згорів у власній квартирі

Депутат Рівненської облради ледь не згорів у власній квартирі

У Рівному горів один із багатоквартирних будинків.

Пожежа сталася 21 червня вночі близько 1 год. в 10-поверховому житловому будинку по вул. Є.Коновальця, 32, –  повідомляє Rivne media.

На місце події викликали рятувальників. До їх приїзду жителі будинку самостійно намагалися гасити полум'я та евакуювати його мешканців.

По прибуттю частина рятувальників негайно почала гасити пожежу в той час, як інша частина, одягнувши апарати захисту органів дихання та зору, розпочала порятунок 9-ти мешканців будинку. Усіх їх вивели сходами на свіже повітря.

Вогнеборці подали на гасіння пожежі один водяний ствол. Так, вже за 15 хв після прибуття рятувальників пожежа була локалізована, а за півгодини – повністю ліквідована. На щастя, вогонь не встиг поширитися на сусідні помешкання.

Як встановили вогнеборці, вогонь виник на восьмому поверсі будинку. Попередня причина займання - підпал. Хтось підпалив двері однієї з квартир. Адже на місці події правоохоронці знайшли і вилучили фрагменти полімерних пляшок із характерним запахом паливно-мастильних матеріалів.

До слова, у квартирі, яку підпалили, проживає 33-річний чоловік разом зі своїм 37-річним братом, який є депутатом Рівненської обласної ради, Миколою Лобчуком.

Він каже, що підпал пов'язує виключно зі своєю депутатською діяльністю, адже вже неодноразово отримував погрози. Обох чоловіків з опіками тіла госпіталізували в опіковий центр РОКЛ. Наразі їх стан - задовільний.

За результатами огляду місця подііі за фактом підпалу у поліції розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють особу зловмисника, усі обставини події та завдані збитки.

До слова, депутат Микола Лобчук відомий тим, що їздить п'яним за кермом. У лютому копи погонею зупинили його в Рівному через порушення ним правил дорожнього руху. Втім, також виявилося, що депутат за кермом був у стані алкогольного сп'яніння. 

Від проходження освідування на алкоголь він відмовився. У квітні відбувся суд у цій справі, де після перегляду відео з нагрудних камер патрульних та запису з телефона депутата суддя прийняла рішення, що у діях М.Лобчука таки був склад адмінправопорушення. Відтак йому наклали штраф у 10 200 грн та позбавили права керувати автомобілем на рік.

Крім цього, ім'я Миколи Лобчука пов'язують з незаконним видобутком бурштину.

Читати також: Спроба підпалу «Варшавки» в Луцьку: деталі інциденту.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ФК «Волинь» - чергове поповнення
Наступна новина Луцькі водії вимагають доступного розмитнення авто. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини