Волинський депутат пропонує доплачувати пенсіонерам

Волинський депутат  пропонує доплачувати пенсіонерам

На  минулій сесії депутат Сергій Слабенко вкотре розкритикував Пенсійну реформу і дорікнув колегам, які, у свій час, не підтримали звернення до центральної влади, в якому йшлося про ризики від втілення в життя Пенсійної реформи та рекомендація народним депутатам України не голосувати за відповідний законопроект. 

"На жаль, Волинська обласна рада це рішення не підтримала. На оперативній нараді 23.10.2017 року начальник головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області повідомив про те, що в середньому по області пенсія зросла на 380 грн, при цьому: 71 тис. громадян отримала менше 100 грн після перерахунку, 70 тис. громадян - 100-200 грн. У 2014 році була зупинена норма закону, яка передбачала щорічний перерахунок пенсії. Серед нас є бізнесмени, вони всі знають, якщо не провести своєчасні розрахунки - стягуватимуть індекс інфляції з боржника.

Наведу приклад: мінімальна пенсія 1 січня 2016 року становить 1074 грн - індекс інфляції за цей період часу склав би 43 % - 460 грн. Це та мінімальна компенсація, яка повинна виплачуватися від знецінення гривні", - продовжив пан Слабенко.

Він озвучив запит до голови ОДА щодо вивчення питання про застосування досвіду муніципальної влади м. Києва, де було прийнято програму «Турбота назустріч киянам», якою визначаються доплати соціально незахищеним. Запит підтримано більшістю обласної ради.

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 11 грудня
Наступна новина США вимагають санкцій НАТО проти Росії. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні