Держборг України вже сягає 85% ВВП

Держборг України вже сягає 85% ВВП

Кожен українець має віддати $1,8 тисяч для погашення держборгу.

Про це в коментарі "Обозревателю" розповів глава комітету з питань промислової політики, народний депутат фракції Радикальної партії Віктор Галасюк.

"Держборг вже сягає 85% ВВП при критичній межі 60%. Якщо б за ним треба було розплатитись сьогодні, кожен з 42,5 млн українців, від дитини до пенсіонера, мав би віддати $1800!" - заявив він.

Нардеп підкреслив, що лише відсотків за держборгом у 2018 році Україна заплатить 130 млрд грн.

"Це друга найбільша стаття видатків держбюджету. Більше ніж на освіту, медицину чи оборону. В середньому платник податку на доходи фізосіб віддає 12 тис. грн на рік або 1 тис. грн на місяць лише на відсотки за обслуговування держборгу. Таке "боргове ярмо" держави підживлює деіндустріалізацію та депопуляцію країни", - додав він.

На думку голови комітету, виправити ситуацію можна лише через радикальну зміну економічного курсу та монетарної політики.

"Ми з Олегом Ляшком і РПЛ запропонували як це зробити в Антикризовому плані розвитку економіки" та ПромПакетіРеформ", - підсумував нардеп.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ryanair восени почнуть літати з аеропортів «Львів» та «Бориспіль»
Наступна новина У Рівному невідомий підірвав офіс відомого ЗМІ. ФОТО
Останні новини
Схожі новини