Держбюджет боргує 163 мільйони гривень «Волиньгаз збуту»

Держбюджет боргує 163 мільйони гривень «Волиньгаз збуту»

Станом на 1 травня 2018 року державний бюджет заборгував 163,6 млн. грн. за газ, який ТОВ «Волиньгаз збут» поставив субсидіантам і пільговикам Волині. Бюджетні неплатежі стали причиною затримки оплати за газ, що поставляється населенню з ресурсу держави.

Субсидії та пільги на Волині отримують майже 162 тис. домоволодінь, а це 67 % від загальної кількості споживачів природного газу компанії. Через відсутність компенсації із бюджету по субсидіях «Волиньгаз збут» не може у повній мірі здійснити розрахунки з його оптовим постачальником – НАК «Нафтогаз України», – повідомили в прес-служб ТОВ.

«Борг держбюджету по відшкодуванню наданих населенню пільг та субсидій  становить близько 163 млн. 647 тис. грн. Через державний борг за газ, спожитий пільговиками і субсидіантами, у компанії виникає борг перед НАК «Нафтогаз України», - зазначив директор ТОВ «Волиньгаз  збут»  Микола Тищук.

Завдяки роботі ТОВ «Волиньгаз збут» з неплатниками борг волинян за спожитий газ зменшився на 73,6 млн грн. Як результат, середня заборгованість на одного споживача палива на Волині становить 0,696 тис.грн. А це в 1,5 рази меньше, ніж на початку опалювального періоду.

Для погашення боргів «Волиньгаз збут» просить своїх клієнтів-боржників невідкладно здійснити розрахунки за спожите блакитне паливо, або укласти графік погашення заборгованості. Таким чином, це унеможливить припинення газопостачання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мешканці ЖК «Фільварок» у Луцьку нарікають на безвідповідальність забудовника
Наступна новина «Народився у сорочці». Водій дивом вижив після лобового зіткнення авто зі стовпом. ФОТО
Останні новини
Схожі новини