«Держзамовлення – це пережиток», – міністерка освіти Ганна Новосад

«Держзамовлення – це пережиток»,  – міністерка освіти Ганна Новосад

Міністерство освіти та науки планує змінити фінансування вищих навчальних закладів України та скоротити бюджетні місця.

Про це розповіла міністерка освіти та науки України Ганна Новосад 28 вересня на відкритті науково-популярної ініціативи "Наукові пікніки"- повідомляє Укрінформ.

"Держзамовлення – це пержиток радянських часів. Ми, як держава не можемо спланувати скільки  потребуватимемо юристів, економістів, інших професій через декілька років. Тому ми хочемо перейти до фінансування на принципі показників якості, щоб спрямувати кошти на кращі університети» – зазначила міністерка.

За її словами, в Міністерстві мають розуміти, які університети роблять так, що випускники отримали найкраще місце роботи та збираються винагороджувати їх більшою кількістю грошей.

Окрім цього, Ганна Новосад наголосила підвищення заробітної плати викладачам ВНЗ. Адже, на її думку, хороші викладачі мають отримувати гідну оплату своєї праці.

«Теперішня система, яка вираховує заплату викладачам, згідно з кількістю студентів, заважає правильно оцінювати знання студентів, а в деяких випадках — подавати неуспішну молодь на відрахування з університету» – додала чиновниця.

Наразі, як наголосила міністр освіти та науки, МОН готує зміни до закону про вищу освіту, про державне замовлення, низки інших законодавчих актів та бюджетного кодексу. Напрацьовані пропозиції будуть представлені до кінця поточного року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відбудеться фестиваль татуювань «Art-Tatoo»
Наступна новина Волинським гірникам обіцяють віддати заборговану зарплату
Останні новини
Схожі новини