Детальніше про новий вірус у Facebook. ВІДЕО

Детальніше про новий вірус у Facebook. ВІДЕО

Волинські користувачі Фейсбука зазнали нової хвилі вірусних спам-атак. Серед користувачів мережі з Волині ширяться дописи з повідомленням про те, аби не відкривати файл, який вірус розіслав з їхніх сторінок.

Зазвичай, приходять смс із вкладеним файлом із архівним розширенням. У різних повідомленнях цифри в назві файлу можуть змінюватися, але принцип роботи вірусу однаковий.
Якщо відкрити цей файл, розпочинається завантаження програми.  

Далі з’являється значок, схожий на YouTube, і зловмисники отримують доступ до даних користувача. Це можуть бути паролі до соцмереж, банківських карток, якщо вони прив'язані до пошти, особисті дані. Найбільшої шкоди, каже керівник однієї з луцьких ай-ті компаній, може завдати зламана поштова скринька.

Якщо ж ваш комп’ютер все-таки заразився цим вірусом − видаліть шкідливу програму з комп’ютера через "Панель керування" та почистіть пристрій за допомогою антивірусу. Далі змініть пароль на Facebook і пошту.

Технологи рекомендують встановити так звану двофакторну аутентифікацію. Завдяки їй хакери не зможуть потрапити на вашу сторінку без підтвердження за допомогою SMS.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанка втратила руку на заробітках у Польщі
Наступна новина Стало відомо, де і коли відбудеться наступний «Бандерштат»
Останні новини
Схожі новини