Децентралізація Волині - неминуча: експерти про перспективи цього явища

Децентралізація Волині - неминуча: експерти про перспективи цього явища

У Волинському Центрі розвитку місцевого самоврядування відбулася прес-конференція, яка була присвячена процесам децентралізації на Волині.

Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк наголосив, що процес децентралізації - незворотній і не стоїть на місці. Суто децентралізація не є метою, йдеться про покращення життя у громадах та створення безперешкодного доступу до послуг.

Щодо Луцька, то наразі йдеться про ймовірне об’єднання із Прилуцьким, бо у Гіркій Полонці поки не готові до об’єднання. Якщо говорити про інші населені пункти довкола Луцька, то подали документи до ЦВК Липинська та Підгаєцька ОТГ.

Наразі на Волині вже створена 41 ОТГ. 

На прес-конференції зазначили, що на цьому етапі Україна рухається до європейської моделі територіального устрою. Також йдеться про децентралізацію фінансів та отримання ОТГ додаткових коштів.

На сьогодні ситуація із ОТГ на Волині така: менше 8% громад не визначилися із своїм майбутнім та є так званими «білими плямами».

У 41 волинській ОТГ проживає 290 тисяч осіб – це 28% загального населення області.

Площа ж ОТГ покриває 45% усієї області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хорвати хочуть побудувати сміттєпереробний завод у Нововолинську
Наступна новина На Волині викрили фіктивний сайт з продажу техніки та авто
Останні новини
Схожі новини