ДФС впроваджує нові технології для оформлення експортних та імпортних декларацій

ДФС впроваджує нові технології для оформлення експортних та імпортних декларацій

Волинська митниця ДФС з початку лютого оформляє за принципом «єдиного вікна» 95,6% експортних та імпортних декларацій.

Про це інформує прес-служба ДФС у Волинській області.

В Україні завдяки ініціативам Мінфіну та ДФС поступово здійснюється перехід до проведення митного оформлення товарів за принципом «єдиного вікна».

Обов’язковість застосування принципу планували впровадити з 1 лютого цього року, проте з огляду на прохання суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності термін самостійного прийняття рішення підприємством продовжено до 31 січня 2019 року.

Волинська митниця ДФС була готова до нових підходів у співпраці з суміжними державними контролюючими органами, адже показник здійснених оформлень товарів за принципом «єдиного вікна» у зоні діяльності митниці протягом минулого року зріс вдвічі та становив у грудні 55%.

З 1 лютого усе більше учасників ЗЕД обирають цей порядок контролю за переміщенням товарів через митний кордон України, що відповідає світовій практиці та рекомендаціям міжнародних організацій. Зокрема, Волинською митницею ДФС за ним оформлено 98% експортних та 93,8% імпортних декларацій. Загалом показник оформлень (без урахування транзиту) становить 95,6%. Це – четвертий за вагомістю результат із 26 показників митниць України.

«Практика митниці доводить, що застосування автоматичної системи інформаційного обміну між державними службами оптимізує терміни проходження митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного видів контролю. Через «єдине вікно» ведення зовнішньоекономічної діяльності спрощується, а корупційні ризики - зменшуються», - коментує начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рада адвокатів Волині переконана, що затримання адвоката Лозовського має провокативний характер
Наступна новина Луцькі школярі побували в музеї поетеси Лесі Українки. ФОТО
Останні новини
Схожі новини