Дієтолог пояснила, чому сніданок - запорука успішного дня

Дієтолог пояснила, чому сніданок - запорука успішного дня

Як повідомляє Clutch.ua відома українська експерт проекту Сніданок з 1+1, дієтолог-консультант Лора Філіппова розповіла про важливої ролі кожного сніданку, його вплив на організм і процес схуднення.

За сумною статистикою 60% українців пропускають сніданок.

Але насправді, саме від сніданку залежить, яким буде день, – пише Znaj

За її словами, завдання сніданку – дати нам енергію і розбудити організм.

«Ми всю ніч були без їжі, метаболізм був уповільнений і до ранку він тільки починає знову розганятися. Щоб розгорілося вогнище, що потрібно зробити? Правильно! Підкинути дрова! Так само і з їжею: їжа – наші дрова, організм – піч, а метаболізм – вогонь», — радить Лора.

Філіппова каже, що поки ви не поснідали, організм продовжує дрімати, економлячи енергію. Метаболізм з 4-5 годин ранку і до 12 дня є самим швидким. Так що варто використовувати це з максимальною вигодою для себе.

"Ситний сніданок, що незвично, допомагає схуднути. Люди, які їдять ситний сніданок і легку вечерю, худнуть в 2 рази швидше, ніж ті, хто їсть легкий сніданок, щільний обід.

Тут вся справа в обміні речовин, про який я вже говорила. Вранці нам потрібно більше калорій, увечері менше. Але, якщо ми з'їли убогий завтра або пропустили його зовсім, є дуже високий ризик об'їстися ввечері.

Ще один важливий ранковий ритуал – склянку води натщесерце.

Ніч ми не п'ємо, а тільки втрачаємо воду. Наш організм до ранку зневоднений, хоча ми можемо не відчувати. Саме у воді відбуваються всі процеси і реакції нашого організму. Тому склянку води натщесерце прискорює наш метаболізм на 30%".

Дієтолог стверджує, що цільні злаки на сніданок допомагають не перестаратися з солодким протягом дня. «Для роботи нашої нервової системи і головного мозку потрібна глюкоза, яку ми отримуємо з вуглеводів. Організму, по суті, все одно отримає він її з каші або цукерки.

Якщо ви їсте мало злакових і овочів, вас неминуче буде тягнути на солодке. А поснідавши кашею з салатом, організм отримає необхідну йому глюкозу і солодкого буде хотітися менше», — дала ще одна порада фахівець.

1. Снідати потрібно протягом години після пробудження. Ідеальний час для сніданку з 7 до 9 ранку.

2. Сніданок повинен бути ситним, щоб ви отримували енергію на 3-4 години.

3. Кава – не варіант для сніданку! ЇЇ не можна пити на голодний шлунок. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 11 квітня
Наступна новина Які проблеми виникли в українців з підписанням декларацій з лікарями
Останні новини
Схожі новини