«Діти на навчання евакуації реагують істерикою», - заступниця луцького мера про ситуацію в школах

«Діти на навчання евакуації реагують істерикою», - заступниця луцького мера про ситуацію в школах
Фото ілюстративне

У Луцькій міській раді запевняють, що вчать школярів, як діяти у разі нападу. Однак просять не нагнітати ситуацію і не втручатися у навчальний процес.

Про це стало відомо у середу, 23 лютого, під час сесії Луцької міської ради.

Начальник міського управління освіти Віталій Бондар повідомив, що дні цивільної оборони у школах відбуваються щороку. Цьогоріч їх перенесли на лютий. Також навчання відбуваються на уроках захисту України – по дві години на тиждень в 10-11 класах, окрім цього в програмі – заняття з національно-патріотичного виховання. В садочках відбуваються дні безпеки дитини.

«Ці заняття – це не тільки теорія, а й тренування евакуації. Заклади освіти навіть змагаються в тому, хто швидше евакуюється. Навчання відбуваються не тільки в цей критичний момент, а постійно», - сказав посадовець.

Заступниця міського голови Ірина Чебелюк також попросила не нагнітати ситуацію у спілкуванні з дітьми.

«Деякі діти в істериці і криках проходять ці навчання. Ми це так бурхливо обговорюємо, що діти не розуміють, що їх чекає в майбутньому. Давайте робити це планомірно, обережно і не втручатися в систему освіти», - наголосила вона.

Нагадаємо, у Луцьку вирішили не перевіряти систему оповіщення, щоб не лякати містян.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку підземні паркінги можуть стати бомбосховищами
Наступна новина РФ нарощує сили на кордоні з Харківщиною, - СБУ
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні