«Дивився в очі матері і брехав, що син живий», - у Рожищі пом'янули загиблого атовця. ВІДЕО

«Дивився в очі матері і брехав, що син живий», - у Рожищі пом'янули загиблого атовця. ВІДЕО
Могила Олександра Плоцидима. Скріншот з відео

На Волині у місті Рожище вшанували пам’ять загиблого атовця Олександра Плоцидима, який загинув на Сході у 2015 році.

27 січня виповнилось чотири роки, як волинянина не стало, розповіли у Фейсбуці на сторінці «Народна самооборона Рожище».

У цей день на могилі Олександра Плоцидима зібрались його однокласники, побратими, волонтери та представники влади.

«Це хлопчина, який виріс у нас на вулиці, ходив із нашими дітьми в школу. Згадую його маму, яка прийшла і запитувала, чи це правда, що він загинув. А я їй дивився, матері, в очі, і брехав, щоб відтягнути ту скорботну хвилину», – розповів активіст «Народної самооборони Рожища» Олександр Петрук.

«Не можу згадувати це без сліз на очах, тому що це була така травма для нас всіх. Їй сказали, коли машина поїхала, щоб привезти тіло Сашине сюди, до нас, на батьківщину. Серце роздирає від того, що така молода людина пішла, віддала своє життя за нас», – розповів він.

Довідково: Волинянин Олександр Плоцидим був на фронті з весни 2014-го, працював механіком-водієм у складі 24-ї окремої механізованої бригади. Був поранений, лікувався, після короткотривалої відпустки повернувся на фронт. 27 січня 2015-го загинув біля села Сокільники Новоайдарського району від кулі снайпера під час штурму блокпоста. На момент смерті Олександру Плоцидиму було 20 років. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» 3 ступеня. 

 
День пам'яті Олександра Плоцидима

Сьогодні, 27-го січня, минуло чотири роки з дня загибелі нашого земляка, захисника України, рожищанина Олександра Плоцидима. Життя хлопця обірвалося в бою, на Луганщині. Тоді йому було лише 20 років. Він мріяв про перемогу, хотів стати офіцером і одружитися... https://goo.gl/edJxot Сьогодні сумні роковини вкотре зібрали біля могилки хлопця його однокласників, військових-побратимів, волонтерів, які на той час підтримували українське військо, прийшли і представники влади району і міста. Не було пафосу, була молитва і спогади...

Posted by Народна самооборона Рожище on Sunday, 27 January 2019
Олександр Плоцидим

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Водіїв попереджають про слизькі дороги на Волині
Наступна новина Волиняни вибороли «бронзу» на міжнародних змаганнях з ловлі риби у Болгарії. ФОТО
Останні новини
Схожі новини