Дієтологи назвали вагому причину не зловживати кавою

Дієтологи назвали вагому причину не зловживати кавою

Чи може улюблений напій ранку стати причиною набору зайвої ваги? Виявляється, що кава може впливати на гормони, що призводять до виникнення жиру в області живота, – повідомляє Радіо Максимум. 

Каву часто називають безпечним енергетиком. В одній чашці цього напою міститься менше ніж 1 калорія, при цьому кава часто дарує такий же спалах енергії, як і плитка шоколаду. Крім того, у кави є й інші переваги, адже торік Американська кардіологічна асоціація підтвердила користь для здоров'я незліченних антиоксидантів, які містяться в каві і зеленому чаї.

Однак експерти в області здорового харчування підкреслюють, що люди часто не звертають увагу на один не дуже приємний побічний ефект – кава може призводити до набору зайвої ваги, і особливо в області живота.

Кофеїн збільшує ритм серцебиття, а також інтенсивність дихання. У деяких людей вона викликає тривожні стани, через що в крові зростає рівень кортизолу, тобто гормону стресу. Саме це змушує організм запасатися зайвим жиром, переважно в області талії.

Кортизол зазвичай присутній в організмі на верхніх своїх показниках вранці, а на нижніх – вечорами.

Хоча стрес і не є єдиною причиною збільшення рівня кортизолу, все-таки його не даремно називають стресовим гормоном, оскільки найчастіше він виділяється саме в небезпечних і напружених життєвих обставинах. Саме стрес звинувачують в набирання ваги у жінок.

Крім того, низька калорійність кави оманлива, адже цей напій часто поєднують з продуктами, які містять значно більше калорій. Наприклад, в каву додають жирні вершки, цукор, а поруч на тарілочку кладуть тістечко або шматочок торта.

Чим більше кави випивається щодня людиною, тим вищий рівень кортизолу в крові і ймовірність виникнення зайвої ваги. Однак якщо ви обмежуєте себе двома-трьома чашечками в день, то в цьому немає нічого небезпечного, і вашій талії, швидше всього, нічого не загрожує.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку нагородили переможців і призерів шахового фестивалю на честь «Небесної сотні». ФОТО
Наступна новина Як живуть луцькі пенсіонери. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини