Lavazza Qualita Oro – огляд кави, склад, відгуки

Lavazza Qualita Oro – огляд кави, склад, відгуки

Який продукт від Лаваца обрати? Торгова марка пропонує до вашої уваги різні варіанти напоїв, які здатні відмінно підбадьорити й насолодити всі смакові рецептори. Серед асортименту італійського бренду Лавацца ви знайдете такі варіанти кави:

  • зернова,
  • мелена,
  • у чалдах,
  • капсульна

Якщо ви поціновувач м'якого напою з низьким вмістом кофеїну, то зупиніть свій вибір на 100% арабіці обробленої середнім типом обсмажування. Якщо ж, навпаки, ви любите більш насичену та гіркувату каву, то радимо вибрати продукцію, у складі якої є робуста, вона додасть напою виразності, терпкості та міцності. Також існують варіанти у вигляді блендів чи сумішей. Наприклад, популярними є комбінації 50/50, 70/30 або 80/20, же перша цифра - це арабіка, друга, відповідно, - робуста. Ці та інші комбінації роблять і так вишуканий смак кави ще більш різностороннім. Кожен із запропонованих варіантів має свої переваги та недоліки, розпізнати які ви можете, самостійно заваривши одну чашечку відмінного преміального напою.

Сьогодні, ми пропонуємо розглянути більш детально відомий італійський напій – кава Lavazza Qualita Oro. Впізнаване майже у всьому світі пакування золотого кольору має неймовірний смак та насичений аромат, практично є візитною карткою торгової марки. Чим особлива ця кава та звідки така популярність? Розглянемо детальніше. Але, перш ніж відповісти на ці питання, зануримось в історію виникнення бренду.

Lavazza Qualita Oro: екскурс в історію

Історія починається у містечку, а точніше передмісті Турину ще у 1895 році. Молодий та амбіційний торговець Луїджі Лавацца відкриває невеличкий магазинчик та займається продажем мила, спецій, алкоголю, олії та звичайно ароматної кави. Луїджі завжди звертав особливу увагу саме на каву, хоча основний дохід від прибутку приносили мило, спеції, олія та навіть свічки. Але Луїджі це не спиняло. Він самостійно закуповував зерна, слідкував за їх якістю та тим, як вони обсмажені, й всього через п'ять років завзятої роботи з'являється маленька, але амбіційна компанія із невеликим штатом працівників у шість персон. Засновник вирішує йти далі, й від закупника та продавця стає виробником найкращої елітної кави! Він перший, хто почав не тільки комбінувати різні сорти, а ще й обсмажувати їх одночасно, такого ще ніхто, ніколи не робив. Ця ідея припала до смаку багатьом та люди почали масово приходити й замовляти саме ту, смачну та незвичну каву. 

Завдяки кропіткій праці, сміливості та підтримці рідних, на світ народжується перший власний кавовий бленд, який у майбутньому посприяв неабиякому успіху компанії.

На жаль, розквіт кампанії припав саме на військові роки, коли головним завданням було вижити. Але Луїджі не зупинявся та не полишав ідеї виготовляти та продавати каву. Вже скоро після закінчення війни, Луїджі відновив обсмажування кави, й вже у кінці 1947 року кампанія переробляла 407 тонн кави на рік! Саме в цей період народжується відомий тепер багатьом логотип “Lavazza”, завдяки якому, каву стає легко відрізнити від інших видів напоїв. 

Лавацца завжди був на крок попереду своїх конкурентів, тому у 1955 році засновник купує завод в Корсо Новара, до речі який є штаб-квартирою до сьогоднішнього дня, на цьому заводі кава виробляється за допомогою вертикального конвеєра, унікальної споруди на той час. Кава поступово проходить всі етапи та упаковується у спеціальні фольговані пакетики та розсилається по всій Італії! На сьогодні, кожен може спробувати найпопулярніші види продукції, серед яких й Lavazza Qualita Oro, адже їх можна придбати практично у кожному куточку світу. 

Особливості Lavazza Qualita Oro

Перш за все хочеться наголосити на тому, що саме Квалита Оро, бренд вважає своєю гордістю, й не дарма. В перекладі з італійської Qualita Oro означає “золота якість” і це стосується не лише пакування відповідного кольору, а й відмінного та досконалого смаку! У складі напою тільки елітна суміш 100% арабіки вирощеної на екологічно чистих плантаціях Центральної Америки та Бразилії з дотриманням усіх технологічних умов. Кожне зернятко пройшло середній ступінь обробки, тому напій має класичний та кислуватий смак, з легким солодким післясмаком. Поєднання правді дуже вишукане, а якщо до нього додати неймовірний, п'янкий аромат, то це буде кохання з першого ковтку!

Найчастіше, на різноманітних форумах, можна прочитати такі відгуки:

  • Смачний та насичений напій.
  • Добре бадьорить, не дивлячись на невисокий вміст кофеїну.
  • В ароматі присутні приємні нотки квітів та сухофруктів.
  • Дуже гарно смакує з молоком, адже воно створює ідеальний баланс з кислинкою.
  • Різні види кави: зернова та мелена, а також розміри пакування.

Звичайно, як і кожен інший продукт, Кваліта Оро має як переваги, так й недоліки, але запевняємо вас, якщо ви спробуєте напій хоч один раз, ви вже не зможете втриматися, щоб не приготувати ще одну чашечку цього вишуканого, італійського напою.

Як готувати Lavazza Qualita Oro?

Приготувати напій можна декількома способами, а саме:

  1. У професійній кавомашині, яка подрібнить зерна до потрібного рівня та зварить відмінну каву. Доречі, якщо вам потрібен ремонт кавового обладнання з виїздом майстра у столиці, звертайтеся до сервісу по ремонту кавомашин Coffeeok Service. Наша майстерня пропонує послуги за найкращими цінами (вартість залежить від виду робіт). 
  2. Та за допомогою френч-прессу, крапельної та гейзерної кавоварки.
  3. А також у турці.

Пропонуємо простий рецепт того, як приготувати смачну каву Кваліта Оро, за допомогою турки, або “каву по-турецьки”:

  1. Для комфортної роботи підготуйте всі інгредієнти: свіжообсмажені зерна, бутильовану воду, цукор, за смаком, дрібку солі для підсилення смаку. також можна обрати вже мелену каву та пропустити крок 2.
  2. Аби кава мала оригінальний та правильний смак, потрібно правильно її змолоти. Для цього краще використати не автоматичну, а ручну кавомолку, та змолоти зерно буквально до стану пилу. Щоб перевірити чи правильно ви це зробили, розітріть частинку меленої кави між пальцями, вона має бути наче оксамит, без крупинок та комочків. Також зверніть увагу на те, що процес помелу має бути з невеликими перервами, близько 30–40 секунд, в такому випадку кавомолка не перегрівається, а кава буде смачною.
  3. Отже, перейдемо безпосередньо до процесу заварювання. Для цього додайте у турку дві чайні ложки кави з розрахунком на одну порцію, також можна додати цукор та дрібку солі, не хвилюйтесь кава не буде солоною. Далі можна залити 100 мл чистої води, та нічого не перемішуючи поставити на вогонь.
  4. Для правильної екстракції увімкніть середній вогонь та поставте посудину на плиту, вже за декілька хвилин ви почнете помічати, що з'являється гарна золотиста пінка, з цього моменту уважно слідкуйте за процесом. Через деякий час, пінка почне підійматися, але не хвилюйтесь, просто приберіть девайс з вогню, далі повторіть так декілька разів, максимум до чотирьох підряд, адже чим довше заварюється напій, ти міцнішим він буде. Наприкінці дайте каві трішки настоятися у турці, та додайте ложку холодної води, аби крупинки осіли на дно.

Найголовніше, це не допустити процесу кипіння, в такому випадку, кава буде мати присмак гарі та вживати її буде вже неможливо.

Наприкінці візьміть своє улюблене горнятко, обдайте окропом, щоб гарненько прогріти, та перелийте свіжозварену каву. Тепер насолоджуйтесь найсмачнішою кавою, яку ви приготували самостійно!

*На правах реклами 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку провели в останню дорогу Героя Романа Доманова. ФОТО
Наступна новина Судили уродженця рф, який сім разів вистрілив у чоловіка неподалік Луцька
Останні новини
Схожі новини