Для Луцька хочуть купити швейцарські тролейбуси з кондиціонером

Для Луцька хочуть купити швейцарські тролейбуси з кондиціонером

З міського бюджету Луцька планують виділити майже два мільйони гривень на закупівлю швейцарських тролейбусів з кондиціонерами і доступністю для людей з інвалідністю.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, пише ІА Волинські новини.

Директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова інформувала, що, розподіляючи вільні залишки по загальному фонду бюджету міста, 1,9 мільйона гривень рекомендують направити на Луцьке підприємство електротранспорту на придбання тролейбусів.

Колегам голова комісії Борис Смаль пояснив, що для початку мають закупити два тролейбуси і потім щомісяця ще по 2.

«Це будуть тролейбуси швейцарські, хорошої якості, з кондиціонерами та м’якими кріслами. Я говорив з директором ЛПЕ, він казав, що їх оглянули й варто закуповувати ці машини. Адже за таку ціну та із такою якістю кращого не знайти. Ці кошти десь на 2 тролейбуси, загалом їх має бути 10. Пропоную підтримувати пропозицію, щоб місто оновило рухомий склад, аби лучани їздили з комфортом. Крім того, таким чином вдасться замінити частину маршруток екологічним транспортом», - закликав Борис Смаль. Та додав, що разом із машинами в комплекцію закупки входять і запасні запчастини.

Присутні підтримали ініціативу та рекомендуют депутатам ухвалити відповідні зміни до бюджету під час чергового сесійного засідання.

Нагадаємо, 23 лютого делегація КП "ЛПЕ" разом з представником Луцької міськради оглянула тролейбуси з кондиціонером та доступністю для людей з інвалідністю в швейцарському місті Біль. 10 таких тролейбусів планують придбати для Луцька.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На ветмедицину просять співфінансування з обласного бюджету | Волинська обласна рада
Наступна новина В Одесі свободівці захопили готель
Останні новини
Схожі новини