На ветмедицину просять співфінансування з обласного бюджету | Волинська обласна рада

На ветмедицину просять співфінансування з обласного бюджету | Волинська обласна рада

Постійна комісія обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин рекомендувала підтримати на сесії проект Про затвердження Програми підтримки епізоотичного благополуччя, проведення лабораторно – діагностичних та лікувально – профілактичних робіт у сфері ветеринарної медицини у Волинській області на 2018-2020 роки.

Документ розробили фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Зі слів начальника Богдана Лозинського мета   Програми -  забезпечення ветеринарно – санітарного, епізоотичного благополуччя, охорона території Волинської області від занесення з інших держав або регіонів збудників карантинних хвороб тварин, забезпечення безпечності  харчових продуктів тваринного походження та інших об’єктів  ветеринарно – санітарного контролю і нагляду, проведення заходів щодо профілактики африканської чуми свиней, сказу та заразного вузликового дерматиту, проведення ветеринарно – санітарних робіт, здійснення заходів заходів з локалізації та ліквідації зазначених хвороб у виявлених неблагополучних пунктах, підвищення конкурентоспроможності вітчизняної сільськогосподарської продукції, проведення акредитацій державних лабораторій Національним агенством акредитації України відповідно до вимог ДСТУ ІSO/IEK 17025:2006 на показники лабораторних досліджень інфекційних хвороб тварин та птиці.

 Фінансування цих заходів пропонується здійснювати за рахунок коштів Державного бюджету  України, місцевих бюджетів та інших джерел, незаборонених законодавством.

 Зокрема, передбачено залучити кошти державного бюджету на загальну суму       138100 тис. гривень, обласного бюджету на загальну суму – 5560 тис. гривень та бюджетів міських, селищних, сільських, бюджетів ОТГ на загальну суму – 3383 тис. гривень.      Обласному та місцевим бюджетам      пропонується спрямовувати субвенції у державну казну.   

     

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки коштуватиме великодній кошик цього року: вражаючі цифри
Наступна новина Для Луцька хочуть купити швейцарські тролейбуси з кондиціонером
Останні новини
Схожі новини