Для порятунку найменших. Волинська дитяча лікарня отримала нове обладнання

Для порятунку найменших. Волинська дитяча лікарня отримала нове обладнання

Волинська обласна дитяча лікарня отримала нове обладнання від благодійного фонду ПриватБанку «Допомагати просто!». Сучасні приліжкові монітори розмістили у реанімації новонароджених, де вони стежитимуть за станом найменших пацієнтів.

Директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Войтенко розповів, що благодійний фонд «Допомагати просто!» працює 8 років. Поповнюють його клієнти банку, що користуються терміналами, банкоматами, мобільним додатком Приват24.

«На сьогодні близько мільйона благодійників регулярно роблять внески у фонд і їхня кількість постійно зростає. Ще два роки тому жертводавців було вдвічі менше. Це дуже надихає. Неважливо, жертвуєте ви гривню, 10, 100 чи тисячу. Коли це робить мільйон людей, кожна копійка – на вагу золота», - пояснив очільник регіонального управління ПриватБанку.

За весь час існування фонду вдалось зібрати 160 мільйонів гривень, які в першу чергу витрачають на допомогу дитячим лікарням. Юрій Войтенко зазначає, що обирають обладнання обов’язково разом з керівництвом медзакладу, тому вдається купувати найнеобхідніше.

Загалом ПриватБанк співпрацює з Волинською обласною дитячою лікарнею вже три роки. Цього разу вирішили подарувати два сучасні приліжкові монітори японського виробництва. Їхня загальна вартість – 800 тисяч гривень. У реанімації новонароджених ці прилади – незамінні.

Сергій Ляшенко та Юрій Войтенко

«Вони показують насичення крові киснем, частоту серцевих скорочень, ЕКГ, артеріальний тиск, температуру. Усе – в режимі реального часу і цілодобово. Якщо стан дитини погіршується, прилад про це сигналізує. Жоден медичний працівник не може одночасно перевірити стільки показників, як цей монітор», - пояснив завідувач відділення анестезіології новонароджених Олександр Попазогло.

Генеральний директор Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Сергій Ляшенко каже, що ці апарати дозволяють підняти рівень медичної допомоги до європейського.

«Особливо актуально це для недоношених дітей, чий день ми відзначаємо сьогодні, 14 листопада. Потрібно йти до європейських стандартів і виходжувати навіть новонароджених вагою від 550 грам, а монітори в цьому нам допоможуть», - пояснює медик.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Депутати Підгайцівської сільради – проти приєднання до Луцька. Написали звернення до президента
Наступна новина Іваничі хочуть бути селищем, а не «смт»
Останні новини
Схожі новини