Депутати Підгайцівської сільради – проти приєднання до Луцька. Написали звернення до президента

Депутати Підгайцівської сільради – проти приєднання до Луцька. Написали звернення до президента
Фото ілюстративне

Депутати Підгайцівської сільської ради ухвалили звернення до найвищих посадовців держави, народних депутатів України від Волині, керівників Волинської області та Луцького району. У документі висловили категоричну незгоду із можливим приєднанням громади до Луцька та назвали це рішення таким, яке суперечить нормам Конституції України та Закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Про це повідомляє сайт Підгайцівської громади.

Нагадаємо, в мережі поширили протокол засідання регіональної робочої групи при Волинській ОДА. Відповідно до нього, до Луцька пропонують приєднати Княгининівську, Боратинську, Заборольську, Гіркополонківську, Жидичинську, Липинську, Підгайцівську громади. Ці пропозиції передали до Міністерства розвитку громад та територій України.

«Беручи до уваги думку жителів громади, культурної еліти, бізнесового кола та громадських активістів, вважаємо за обов’язок втрутитися у процес самовільного формування нового перспективного плану області на користь м. Луцька шляхом об’єднання усіх навколишніх сіл (уже створених ОТГ) до обласного центру в обхід законних підстав, інтересів та волевиявлення громадян», – ідеться у документі.

Депутати аргументують свою позицію тим, що Підгайцівська громада є спроможною та відповідає таким чинникам: розташована в межах 20-кілометрової зони до центру ОТГ в селі Підгайці, дорога із твердим покриттям, забезпечені інфраструктурою, територія є нерозривною, розташовується в межах однієї області і району.

Крім того, нагадують депутати, громада за окремими показниками виконання місцевих бюджетів ОТГ визнана фінансоспроможною.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як співав фіналіст «Голосу. Діти» з Волині Ярослав Карпук чотири роки тому
Наступна новина Для порятунку найменших. Волинська дитяча лікарня отримала нове обладнання
Останні новини
Схожі новини