До Луцька завітала делегація з Литовської республіки

До Луцька завітала делегація з Литовської республіки

На Волинь завітала делегація Тауразького району, Литовської республіки на чолі з мером Сігітасом Мічулісом.

У рамках візиту відбулася зустріч з секретарем міської ради, виконувачем повноважень міського голови Григорієм Пустовітом

Відбулась зустріч 18 травня, повідомляє «Волинь».

Григорій Олександрович привітав гостей у Луцьку. Він зауважив, що у наших двох народів - спільна історія, адже тривалий час частина України перебувала у складі Литовського князівства. У цей період у нашому місті й було споруджено головну туристичну окрасу міста — Луцький замок.

Григорій Пустовіт зауважив, що свого часу у Луцьку відбулася визначальна подія для усієї Європи — з'їзд монархів. Це була визначальна політична подія. Наступного року у нашому місті заплановано проведення ряду заходів з нагоди 590-річчя з'їзду європейських монархів. Нині організаційний комітет розробляє план заходів. У планах - проведення науково-практичних конференцій, саміту, відкриття виставок тощо. До цього процесу залучили науковців, істориків, громадських діячів.

Григорій Пустовіт подякував меру Тауразького району Сігітасу Мічулісу за організацію реабілітаційних візитів до них для луцьких дітей, чиї батьки загинули в зоні АТО. Таких поїздок уже було дві і цьогоріч знову 9-14 липня 20 дітей учасників АТО з міста Луцька знову відвідає літній табір у місті Таураге. Він наголосив, що це значна підтримка для нас.

Мер Тауразького району Сігітас Мічуліс подякував за зустріч. Він зауважив, що завжди приємно приїжджати до Луцька. За його словами, й справді нас пов'язує спільна історія.

Сігітас Мічуліс зауважив, що, на жаль, наші народи пережили багато горя. Так, країни Прибалтики, завдяки пакту Рібентропа-Молотова, були поневолені. Україна пережила Голодомор, який був штучним і спрямовувався на знищення народу.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянку обікрали представники ромської національності
Наступна новина Цвяхи на дорозі: лучани перекрили дорогу
Останні новини
Схожі новини