До Ради внесли проєкт постанови про призначення міністра освіти. Що відомо про кандидата?

До Ради внесли проєкт постанови про призначення міністра освіти. Що відомо про кандидата?

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс до парламенту проєкт постанови про призначення міністром освіти і науки Сергія Шкарлета. Документ зареєстрували у Раді 17 червня. Кандидат у міністри відомий своєю підтримкою президента-втікача Віктора Януковича та скандалом з плагіатом у його наукових роботах.

Відповідна постанова №3675 наразі передана на розгляд керівництву парламенту, повідомляє 24 канал із посиланням на сайт Верховної Ради.

Водночас текст документа поки що відсутній.

До слова, ректора Чернігівського державного технологічного університету Сергія Шкарлета називали головним кандидатом на посаду міністра освіти.

Раніше Денис Шмигаль назвав Шкарлета «повним сил, професійним чоловіком, якого поважає науково-ректорське середовище». За словами прем’єра, «він був у пулі можливих кандидатів».  

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія 17 червня заявив, що наразі не вистачає голосів для призначення Шкарлета міністром освіти.

Сергію Шкарлету 47 років. У 2010 році він став наймолодшим ректором в Україні, очоливши Чернігівський національний технологічний університет.

Тоді ж балотувався до Чернігівської облради від Партії регіонів, переміг на виборах. За його словами, Віктора Януковича він підтримував ще з 2004 року.

У 2015 році висувався у місцеві депутати вже від Блоку Петра Порошенка.

У 2000 році Шкарлет захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю «підприємництво, менеджмент та маркетинг у КНЕУ». А у 2008 році – докторську дисертацію з економіки.

У червні 2020 року у його двох монографіях та одній статті виявили суцільний плагіат  Ймовірного міністра освіти та науки Сергія Шкарлета викрили у плагіаті. Це копійовані і додані шматки з чужих наукових доробків, у статтях, які він називає своїми.

Нагадаємо, міністра освіти в Україні немає з березня 2020-го, коли було обрано новий уряд.

Зараз обов’язки очільника відомства виконує Любомира Мандзій.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Уряд змінив показники для посилення і послаблення карантину
Наступна новина В Україні – рекордна кількість хворих за добу: 829 людей
Останні новини
Схожі новини