«Доброволець взагалі не заходитиме до ТЦК»: розповіли про нововведення в механізмі мобілізації

«Доброволець взагалі не заходитиме до ТЦК»: розповіли про нововведення в механізмі мобілізації

У Мілітарі Медіа Центрі пройшов брифінг представників Генерального штабу Збройних Сил України, Міністерства оборони України та цивільних рекрутерів для медіа, на якому обговорили зміни до призову на військову службу під час мобілізації. Згідно з новою постановою Кабінету Міністрів від 01.10.2024 №1130, командирам військових частин дозволено здійснювати призов військовозобов'язаних та резервістів без участі територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

Про це інформує Генштаб. 

Як розповів на брифінгу начальник Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України полковник Роман Горбач, перелік військових частин, командирами яких здійснюється призов військовозобов’язаних та резервістів під час мобілізації, визначається Генштабом ЗС України та налічує більше 130 частин. Цей перелік постійно розширюється.

Відповідно до нововведень, доброволець подає заяву на ім’я командира військової частини щодо призову на обрану вакантну посаду, після чого проходить професійно-психологічний відбір. Якщо результати вивчення будуть позитивні, такий громадянин направляється командиром частини на ВЛК. Після чого, з урахуванням ступеня придатності, командир приймає рішення про призов та оформлюється відповідний наказ.

"При цьому, за бажанням самого громадянина, військово-лікарську комісію він може проходити або за місцем проживання, або за місцем постановки на військовий облік, або ж за місцем дислокації військової частини. Тобто доброволець взагалі не заходитиме до ТЦК", - пояснив під час брифінгу полковник Роман Горбач.

За його словами, комунікація добровольців із Силами оборони можлива. Надання добровольцям можливості самостійно обрати підрозділ і посаду має покращити якість комплектування військових частин, підвищити мотивацію громадян до проходження служби та зменшити кількість скарг на дії ТЦК.

Полковник Роман Горбач зазначив, що долучення добровольців до Сил оборони можливе як через рекрутингові центри військових частин, так і через цивільні рекрутингові інформаційні платформи, з яким Генштаб плідно співпрацює.

Про поліпшення якості мобілізації завдяки залученню цивільних рекрутингових центрів говорив на брифінгу також уповноважений з питань рекрутингу Міноборони Олексій Бежевець.

Генеральний директор рекрутингової компанії LobbyX Владислав Грезєв зауважив: "В підсумку, це рішення, яке було ініційоване Генеральним штабом та ухвалене Кабміном, унеможливлює будь-які помилки з розподілом добровольців після навчальних центрів".


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь втратила ще одного захисника
Наступна новина Подружжя волинян незаконно переправляло військовозобов'язаних через кордон
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні