«Донька казала, що я від них втікаю»: історія добровольця з позивним «Смайлик»

«Донька казала, що я від них втікаю»: історія добровольця з позивним «Смайлик»

Мобілізувався, хоч мав бронь. Бойовий медик Андрій з позивним «Смайлик» завжди намагається бути на позитиві. Це допомагає триматися не лише йому, а й побратимам, адже жарти часто розряджають обстановку.

Історію бійця 104 бригади тероборони ЗСУ (Рівненщина) розказали на сторінці Регіональне управління Сил територіальної оборони «Захід».

«Спочатку в мене інший позивний був, але потім хлопці, вже в ході служби, почали називати «Смайликом» і це ім’я до мене приліпилось. Люблю пожартувати. Так легше знаходити розраду, коли морально виснажений. Позитив завжди стараюсь шукати у кожній дрібниці. На війні так легше», – упевнений військовослужбовець.

А повоював за ці роки чоловік немало. Був біля Часового Яру, на Запорізькому напрямку та на Куп’янщині. Тому не з чуток знає, як війна впливає на людей і яке горе несе з собою.

«Найважчим, напевно, був перший вихід. Тоді ми всі були «зелені» і необстріляні. Спочатку із запалом приїхали, але ж особливо нічого й не знали», – пригадує Андрій.

Каже, що доводилося швидко всьому вчитися, рятувати та евакуйовувати поранених: «Під час мого першого виходу мені сказали: ти йдеш забираєш 300-го. Я ще не знав нічого, зима, лід, холодно. Тягти пораненого було дуже важко, все налипає на ноші».

Цей випадок бойовий медик пам’ятає в найменших деталях: «Орки з дрона скинули ПМ-ку (протипіхотну міну) і наш боєць в темряві наступив на неї. Як результат – він з ампутованою кінцівкою пролежав кілька годин на морозі. Але головне, що ми його таки врятували й він живий».

Це все надзвичайно важко морально, бо ж бувало, що й не могли врятувати. Але природжений оптимізм допомагає «Смайлику” справлятися:

«Допомагає вивозити це все усвідомлення, що я рятую життя, витягую хлопців. Це мій обов’язок і я стараюся всіма силами надати допомогу якісно хай би там що».

Каже, що після перемоги вже буде розбиратися з переживаннями. Тим паче, що дружина фахова психологиня і вона точно знає, як потрібно буде підтримати. Хоча, зізнається, що його вибір йти добровольцем вона, м’яко кажучи, не підтримала.

«Коли вона дізналася, то вдома були сльози і плач. Але найбільш боляче було від того, що діти не розуміли. Найменша тоді сказала, що я від них втікаю, бо інші батьки вдома сидять», – розповідає Андрій.

На перше вересня і старша донька зі сльозами подзвонила до воїна і питала, чому інші батьки привели своїх дітей до школи, а він не зміг цього зробити:

«Таке важко дітям дуже. Та й самому стає морально нелегко, коли бачиш, що ті бухають, там, відпочивають, викладають в соцмережах своє активне життя, а ти в непростих умовах захищаєш їхню безпеку».

Однак, запевняє, що агресії до цивільних він не відчуває, бо ж піти добровольцем – це його власний вибір. До слова, «Смайлик» мав можливість уникнути мобілізації, адже на підприємстві, де працював, мав бронь.

А поки він робить свою роботу і живе мрією про перемогу, мрією про возз'єднання з сім’єю: “Коли повернуся, то в першу чергу хочу поїхати на природу в село до бабусі з дідусем жінки чи моїх”.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Трьох волинян повернули сьогодні з полону
Наступна новина Сестра легендарного Героя «Да Вінчі» пішла служити в його батальйон
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні