Донором стала переселенка: в райлікарні на Волині пересадили серце пацієнту в критичному стані

Донором стала переселенка: в райлікарні на Волині пересадили серце пацієнту в критичному стані

Вперше в Україні унікальний випадок трансплантації серця після перебування реципієнта понад місяць на VA-ЕКМО провели у Ковельському МТМО.

59-річний чоловік дочекався пересадки серця, перебуваючи на системі штучного кровообігу, що є унікальним для хворих з дилятаційною кардіоміопатіїю. З важким діагнозом пацієнт потрапив до Ковельського МТМО ще у серпні цього року. І з того часу не полишав стін лікарні.

Операція пройшла успішно.  

Щаслива історія однієї родини є наслідком фатальної для іншої. Донором стала 44-річна жінка, яка померла через масивний крововилив у мозку. Три роки тому, рятуючись від війни, вона переїхала на Волинь з Попасної (Луганської обл.). Син померлої за надання згоди на посмертне донорство.

«Прийняти таке рішення 23-річному юнакові було непросто. Уже чотири роки він захищає Україну на передовій і знає ціну життя. Втрата рідної домівки, а тепер і найближчої людини – це важке випробування. Низький уклін воїну, який на фронті рятує життя тисячам українців, і своїм рішенням дав шанс на життя ще кільком людям», - написав Валентин Вітер, генеральний директор Ковельського МТМО.

Також зазначається, що всю ніч працювали в операційних Володимир Танський, Іван Петрук, Анатолій Бондарчук, Тарас Окунь, Юрій Лукашук, Олег Кубай, Ольга Танська, Андрій Мельник, Мирослава Цьопух, Андрій Літковець


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянка під час пологів заспівала колискову новонародженій донечці
Наступна новина Як швидко знайти роботу після переїзду до Нью-Йорка?
Останні новини
Схожі новини