«Дорогами легіонерів»: клуб змішаних єдиноборств «Легіон» організував спортивний табір. ФОТО

«Дорогами легіонерів»: клуб змішаних єдиноборств «Легіон» організував спортивний табір. ФОТО

Луцький клуб змішаних єдиноборств «Легіон» для своїх вихованців організував військово-патріотичний спортивний табір «Дорогами легіонерів». Півсотні юних спортсменів разом із тренерами відбули до села Пугачівка Рівненської області, аби протягом десяти днів у польових умовах загартуватися як фізично, так і морально.

Офіційне відкриття табору відбулося напередодні вихідних, 3 серпня. Окрім кількох десятків пугачівських дітей, які виявили бажання приєднатися до табору та тренуватися разом із «легіонерами», урочиста подія стала справжнім святом і для багатьох місцевих мешканців, які навіть допомагали в облаштуванні наметів.

Своєрідним подарунком від клубу «Легіон» для пугачівців став концерт луцького кавер-гурту TAKALABA, під час виступу якого гостей спортивного табору щедро частували смачним кулішем та фруктами.

Читайте також: Чому ходити в «Легіон» - круто? ВІДЕО 

«Спортивні табори потрібні для того, щоб спортсмени росли і не важливо, чи вони аматори, чи професіонали. Лозунг нашого клубу – «Виховуємо сильну та розумну молодь», - розповів «Першому» головний тренер клубу змішаних єдиноборств «Легіон» Андрій.

Головний тренер клубу змішаних єдиноборств «Легіон» Андрій

Та одразу зауважив, що спортивні військово-патріотичні табори стануть щорічною традицією «Легіону».

Діти житимуть у наметах, чотири рази на день харчуватимуться у їдальні Пугачівської загальноосвітньої школи, яка розташована неподалік місця, де розгорнувся табір.

«Щоранку у нас буде зарядка, розминка на футбольному полі місцевої школи. Тренування проводяться тричі на день: вранці, наприклад, боксуємо на «лапах», в обід займаємось боротьбою, а ввечері відточуємо ударну техніку. Для старших хлопців додатково ще будуть заняття з крос-фіту», - повідав спортивну «програму» помічник головного тренера, кандидат в майстри спорту з рукопашного бою, вихованець «Легіону» Вадим Радюк.

Помічник головного тренера «Легіону» Вадим Радюк

Майбутній «легіонер»)))

Читайте також: Клуб «Легіон»: приборкай свій страх та агресію правильно

Поруч із місцем базування спортивного табору є джерело та невеличкий ставок, де юні «легіонери» у вільний час можуть покупатися та відпочити.

Нагадаємо, що клуб змішаних єдиноборств популяризує серед молоді не лише ММА, а й рукопашний та універсальний бій, бойове самбо.

«Наше завдання підготувати спортсменів не до конкретного турніру чи чемпіонату, а покращити їхню особисту фізичну форму. Сподіваємось, що до кінця цього року деякі хлопці з «Легіону» отримають звання кандидатів у майстри спорту з рукопашного бою, ММА та бойового самбо», - розповів головний тренер Андрій.

19-річний Дмитро Васильчук навчається у Східноєвропейському університеті на фізкультурника. Вже два роки ходить в «Легіон», а паралельно ще й займається боксом.

Дмитро Васильчук

Дмитро - бронзовий призер Чемпіонату України з кікбоксингу.

Хлопець каже, що приїхав у табір, щоб набратися досвіду, бо за трохи часу має намір стати майстром спорту з ММА та боксу.

Даша Сакович

7-річна Даша Сакович відвідує «Легіон» разом із 10-річним братом вже рік. На запитання, чому займається не зовсім дівчачим видом спорту, відповідає:

«Не знаю, але я вже багато чого вмію. Знаю прийоми. Застосовувала їх тільки на змаганнях – на турнірі зайняла перше місце», - похизувалася Даша.

Лучанин Остап Лихач майже півтора року ходить в «Легіон» і вже має певні спортивні результати – на всеукраїнському турнірі з ММА зайняв 3 місце.

Остап Лихач

«Мені подобається займатися ММА. Я вмію постояти за себе і думаю, що мої знайомі в деякій мірі навіть почали боятися мене», - зауважив хлопець.

Окрім посилених тренувань та проживання під відкритим небом, тренери «Легіону» підготували дітям і культурну програму. Зокрема, вчитель історії України місцевої школи Лідія Березко прочитає «легіонерам» лекцію про суперечливі та найбільш цікаві і не всім відомі факти з історії української держави.

А також в спортивному таборі «Дорогами легіонерів» чергуватимуть покази фільмів спортивної тематики з вечірніми посиденьками навколо вогнища, де тренери з дітьми обговорюватимуть основні моменти психологічної підготовки до бою.

Текст: Ірина КОСТЮК (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина День незалежності у Нововолинську: програма
Наступна новина Назвали найпоширеніші фобії українців
Останні новини
Схожі новини