Другого підозрюваного у вбивстві Каті Литкіної екстрадують із Словенії

Другого підозрюваного у вбивстві Каті Литкіної екстрадують із Словенії

У Ковельському міськрайонному суді, який розглядає справу щодо вбивства 16-річної Каті Литкіної свідчила її подруга, яка розповіла суду декілька цікавих фактів.

Обвинувачений у вбивстві Назар Статочнюк справді шантажував Катю поширенням її приватних фотографій, якими вона ділилася із його двоюрідним братом Максимом Терлецьким.

Той проживає у Словенії, але у Нововолинськ приїздив щоліта на канікули, пише ВолиньPost.

На рік молодший за Катю Статочнюк навчався з нею разом у нововолинській гімназії. Вона була у десятому класі, він – у дев’ятому. Фото з’явилося в інтернет-спільноті Нововолинська, його брутально коментували.

Такого покарання Статочнюку виявилось замало і він, як засвідчила Олена Чорна, сам показував її приятелеві це фото на мобільному. Казав, що роздрукує його та розвісить по всій школі.

Заспокоївся хлопець лише після того, як класний керівник застерегла його від таких намірів. Її також допитали у суді.

«Навчався посередньо, зате був дуже чемний, із усіма дорослими вітався, дисциплінований, слухняний. У проблемних ситуаціях нерідко плакав. Інцидент із петардою у шкільному туалеті? Так, було, вкинув петарду в умивальник. Але мама одразу все відшкодувала, нічого страшного», – сказала колишній класний керівник Статочнюка.

Свідок Олександр Моніч, який міг би спростувати або підтвердити слова Олени, на суд не прибув, оскільки навчається в Польщі. Замість нього прийшли його батьки, які не могли давати ніяких свідчень замість нього.

Саме з Монічем Статочнюк обговорював у соцмережі зникнення Каті і звістку про те, що її тіло знайшли на териконі.

Також зазначається, що до історії з фотографіями Катя з Назаром були в добрих стосунках. Він навіть запросив її на свій день народження – і Катя прийшла, розповіла Олена.

Катя й гість зі Словенії – Терлецький, що зупинявся на літо у родині Статочнюка, бачилися зазвичай увечері, коли вже було темно. Після скандалу з фото, після інших болісних для Каті подій він, приїхавши в Нововолинськ улітку 2015 року, запропонував Каті зустрітись – біля її ж будинку.

І Катя попросила Олену піти на цю зустріч разом. Статочнюк і Олена стояли осторонь, поки Катя з Терлецьким розмовляли хвилин 15-20.

Терлецький перебував у тіні, обличчя його за кілька метрів Олена розгледіти не змогла. Розмова була спокійною, Катя після неї виглядала цілком задоволеною.

Адвокат Статочнюка пан Шостак заявив, що покази Чорної нічим не підтверджені й не є доказом у справі.

Зазначається, що засіданні 19 квітня Статочнюку вкотре продовжили на 2 місяці термін тримання під вартою (у СІЗО). Призначили наступне судове засідання на 25 травня о 10.00.

У понеділок, 23 квітня, о 19-й годині у Бориспіль літаком мають доправити Максима Терлецького, якому вже вручили підозру про його причетність до вбивства Катерини Литкіної.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Співачка ALYOSHA відкрила серце лучанам. ФОТО
Наступна новина У Луцьку просто посеред білого дня викрали людину
Останні новини
Схожі новини