Два документи за один візит до Міграційної: на Волині пропонують нову послугу

Два документи за один візит до Міграційної: на Волині пропонують нову послугу
На Волині першим, хто отримав цю послугу, став мешканець Володимира

ID-картка та закордонний паспорт одночасно. В управлінні Державної міграційної служби в області повідомили, що від учора у них пропонують громадянам України нову послугу.

За словами головної спеціалістки зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ Наталії Левчук, українці отримали змогу одночасно оформили ID-картку та закордонний паспорт. І ця послуга стала доступною з 23 травня. Її вперше можуть отримати українці, яким уже виповнилося 14 років.

Окрім того, послугу одночасного оформлення одразу двох документів можна отримати у разі втрати документів або їх обміну у зв‘язку із зміною персональних даних. Для цього необхідно звернутися до підрозділу ДМС, центру обслуговування «Паспортний сервіс» або ЦНАПу.

Стосовно фінансового аспекту, то якщо громадянин оформлює ID-картку вперше в 14 років, то він сплачує лише послугу оформлення закордонного паспорта. В усіх інших випадках вартість послуги становить 1 105 гривень (у разі оформлення протягом 20 робочих днів) та 1 583 гривні (у разі термінового оформлення протягом 7 робочих днів). Щоправда, що на період дії воєнного стану можливі затримки із оформлення паспортних документів.

Послуга набирає популярності. І, за відгуками громадян, є дуже зручною. На Волині першим, хто її отримав, став мешканець Володимира.

Як уточнює Наталія Левчук, наразі в області всі 18 підрозділів Міграційної служби виробляють «подвійні» документи. І за перший день п’ять осіб уже скористалися цією послугою. Сьогодні, 25 травня, два документи за один візит оформили 10 осіб.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинську в озері втопився чоловік
Наступна новина У Луцьку попрощалися з двома загиблими Героями
Останні новини
Схожі новини