Двічі був поранений, та все ж повертався до побратимів: спогади про Героя з Волині Сергія Мельничука

Двічі був поранений, та все ж повертався до побратимів: спогади про Героя з Волині Сергія Мельничука

Молодший сержант Сергій Мельничук, позивний «Михалич», загинув 2 серпня 2023 року в районі села Орлянка на Харківщині. Під час виконання бойового завдання потрапив під ворожий обстріл. Воїну було 40 років.

Історію захисника опублікували на платформі «Меморіал Героїв». 

Сергій народився в селі Колмів Волинської області. Здобув середню освіту. Працював водієм маршруток у Львові, а також був далекобійником. У 2020 році купив житло та переїхав з родиною до міста Горохів рідної області.

25 лютого 2022 року чоловік був мобілізований до лав Збройних Сил України. Проходив службу у 14-ій окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого. Обіймав посаду головного сержанта роти-командира кулеметного відділення.

«З перших днів війни Сергій пішов добровольцем захищати Батьківщину. Двічі був поранений та контужений, але знову й знову повертався до своїх побратимів. Вони, як розповідали нам, дуже поважали головного сержанта роти, бо він був справедливий, завжди в будь-яких ситуаціях захищав солдатів. І вони були за ним – горою! В останній телефонній розмові Сергій мовив своїй дружині: «Пробач мені, якщо було щось не так. Молися Богу, бо їду рятувати «трьохсотих». Назавжди в наших серцях», – розповіла племінниця загиблого Тетяна Мельничук.

«Мужній, сильний, добрий та завжди готовий прийти на допомогу Сергій був гарним другом, надійним військовим товаришем, чудовим сином, братом, чоловіком, батьком для своїх діток та прекрасною людиною», – зазначили у Гороховській громаді.

Поховали воїна у місті Горохів на Волині.

У Сергія залишилися дружина Римма, діти Михайло та Дарина, інші рідні, друзі та побратими.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Страйк польських перевізників: що відомо про ситуацію на «Ягодині»
Наступна новина Поблизу Луцька водій влетів в електроопору і втік з місця ДТП
Останні новини
Схожі новини