Ефективність вакцини від коронавірусу, яку закупить Україна, – менше ніж 60%, – ЗМІ

Ефективність вакцини від коронавірусу, яку закупить Україна, – менше ніж 60%, – ЗМІ

Останні випробування вакцини проти коронавірусу від Sinovac у Бразилії демонструють, що ефективність препарату становить менше ніж 60%, але більше ніж 50%. Згідно з угодою, Україна не закуповуватиме препарат, якщо він матиме менше ніж 70% ефективності.

Про дослідження ефективності вакцини від компанії Sinovac, посилаючись на свої джерела, повідомляє бразильське видання UOL, інформує 24 канал.

Зазначається, що ефективність препарату досягла мінімуму, визначеного Національним агентством з нагляду за здоров'ям Бразилії.

2 людини, які мають доступ до дослідження Інституту Бутантана (який проводив клінічні випробування у країні) зазначили, що вакцина ефективна у досягненні колективного імунітету та відповідає стандартам ВООЗ.

Що відомо про результати випробувань

У людей, які отримали щеплення, вироблялась антитіла проти SARS-CoV-2.

Добровольці, які таки інфікувалися коронавірусом після вакцинації, мали лише помірні симптоми хвороби, подібні до застуди.

Жоден вакцинований доброволець не захворів на найважчу форму коронавірусу, яка призводить до смерті. Тобто для важких симптомів хвороби рівень ефективності препарату становив 100%. Це може зменшити навантаження на лікарні.

Інститут Бутантан, який проводив випробування вакцини від Sinovac у Бразилії, повинен опублікувати результати випробувань у вівторок 12 січня.

Зауважимо, раніше очільник МОЗ Максим Степанов заявляв, що якщо рівень ефективності цього препарату становитиме менше ніж 70%, то Україна відмовиться від його закупівлі.

Тим часом єдиний постачальник вакцини від Sinovac в Україну – фармкомпанія «Лекхім» – вже домовилась про постачання 5 мільйонів доз.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Криза – це не лише небезпека, а й можливість», – гендиректор Modern Expo
Наступна новина За добу майже сотня волинян заразилася коронавірусом. Де саме
Останні новини
Схожі новини