Еколог назвав причини смороду у Луцьку

Еколог назвав причини смороду у Луцьку

Звідки «аромати» у Луцьку і як поводитися із сміттям в ОТГ - про це говорили у Ковелі під час семінару «Управління природними ресурсами».

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Перший заступник голови Державної екологічної інспекції у Волинській області Сергій Шеремета розповів присутнім представникам об’єднаних територіальних громад про поводження із твердими побутовими відходами, зокрема, про роздільний збір сміття та виробництво біогазу.

Також він поділився польським досвідом щодо поводженням із рідними побутовими відходами та екологічний збір.

Шеремета під час свого виступу висловив припущення, чому в обласному центрі Волині так неприємно пахне. Він зауважив, що поля фільтрації під Луцьком та так звані мулові карти заповнені на 100 %.

Не покращує ситуацію і забудова довкола Луцька, виробництво на цукровому заводі та ковбасні виробництва, адже відходи можуть потрапити до звичайної каналізації, де вони вступають у хімічну реакцію, що разом із переповненими муловими полями і породжує неприємний запах.

Тому потрібно потурбуватися про земельну ділянку для нових полів фільтрації і покращення екологічної свідомості громадян.

Юрист Андрій Погорілий зауважив, що деякі питання у сфері поводження із побутовими відходами допоможе вирішити міжмуніципальне співробітництво.

Наприклад, Іваничівська і Павлівська ОТГ, що у Іваничівському районі Волинської області, мізкують над міжмуніципальним співробітництвом у цій сфері. Він нагадав про досвід Полтавщини, де укладено близько десятка таких угод. 

Нагадаємо, з приходом весна у Луцьку знову актуалізувалася стара проблема – сморід. Представники екологічної інспекції називають декілька ймовірних причин неприємних запахів у Луцьку. Це злив стоків підприємств, вивезення твердих відходів, очисні споруди у Липлянах та каналізації від Луцькводоканалу.

Читати також: Це жах, з яким не мають постійно жити лучани, - містянка про сморід у Луцьку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Неповнолітнього волинянина можуть ув'язнити від трьох до шести років за крадіжку в магазині
Наступна новина В Україні здешевшали гречка, олія, цукор та курятина. На решту продуктів ціни «підстрибнули»
Останні новини
Схожі новини