Сморід у Луцьку: питання досі не рухається «з мертвої точки»

Сморід у Луцьку:  питання досі не рухається «з мертвої точки»

Сьогодні, 23 квітня, громадські активісти відвідали екологічну інспекцію Луцька, аби дізнатися, що ж є причинами нестерпного смороду у окремих частинах міста.

Розмову із представниками екологічної інспекції у прямому ефірі на Facebook проводив Сергій Поха.

Зокрема, активісти хотіли дізнатись, що все-таки є причиною неприємних запахів у Луцьку, які шкідливі речовини вдихають люди разом із цим неприємним запахом, їхній склад та у якій кількості вони містяться у атмосферному повітрі, адже у міській раді конкретних відповідей на свої запитання вони не отримали.

Читайте також: Це жах, з яким не мають постійно жити лучани, - містянка про сморід у Луцьку

Загалом, представники екологічної інспекції  назвали декілька йомвірних причин неприємних запахів у Луцьку. Це злив стоків підприємств, вивезення твердих відходів, очисні споруди у Липлянах та каналізації від Луцькводоканалу.

У інспекції також зазначають, що Луцька міська рада дозволяє підприємствам зливати нечистоти: «У яких відносинах Луцька міська рада з підприємствами, ми не знаємо, але зливати нечистоти вони їм дозволяють».

На питання, який же рівень небезпечних речовин у запахів, конкретної відповіді активісти не отримали. Представники екологічної інспекції зазначають, що їхня лабораторія не має відповідної акредитації.

«Це не наші повноваження, в нас немає таких приладів, ми не акредитовані на це. Це повинна робити лабораторія держпродспоживслужби».

Водночас, до органів, які мають такі повноваження, з метою отримання даних екологи також не звернулись.

На питання, чи було вжито якихось конкретних заходів щодо ліквідації проблеми, чи є підтвердження того, що саме вищевказані об’єкти є забруднювачами, заступник начальника Екологічної служби Сергій Шеремета відповів, що акти та приписи для перевірки наявні, вони готові передати їх усі у письмовому вигляді для активістів, щоб ті «не казали, що інспекція нічого не робить».

Читайте також: Весна прийшла – у Луцьку знову сморід. ВІДЕО

У результаті зустрічі активісти поставили умову, що за тиждень інспекція повинна вжити заходів щодо  порушників, з’ясувати усі питання, які піднімалися у розмові та прозвітувати перед громадськістю про результати своїх дій, адже питання із неприємними запахами «тягнеться» вже понад місяць, а ніяких конкретних відповідей досі немає.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк: де завтра не буде світла
Наступна новина У одному з луцьких «Сільпо» вкрали близько півтисячі жуйок
Останні новини
Схожі новини