Ексбоєць 3-ї ОШБр пішки прийшов з Франківська до Луцька, аби зібрати кошти на ЗСУ

Ексбоєць 3-ї ОШБр пішки прийшов з Франківська до Луцька, аби зібрати кошти на ЗСУ

Колишній військовий 3-ї штурмової бригади Петро Скрипка 1 травня вирушив з Луцька до Рівного. Чоловік продовжує допомагати ЗСУ, організовуючи піші марафони

Про це пише Суспільне.

Чоловік під час походів збирає гроші на потреби різних підрозділів.

"Я це роблю, щоб підтримати наших військових. Щоб показати людям, що незважаючи навіть на якісь вади зі здоров’ям, можна не здаватися, а робити все для нашої перемоги", - сказав волонтер.

Петро Скрипка був комісований з армії через розсіяний склероз. Тепер допомагає війську, як волонтер. Під час двох попередніх "марафонів добра" зібрав 2,5 мільйони гривень. Тепер збирає на сотню FPV-дронів для військових на передовій.

"Більшість вже знає про нас. Рідко такі люди зустрічаються, які не знають. Але вони все одно зупиняються, цікавляться, підтримують. Донати приходять через інтернет, бо я веду постійну трансляцію піших акцій в соцмережах і в мене там зафіксований номер карточки. Також поступають донати готівкою", - зазначив ексвійськовий.

Волонтера у пішому поході супроводжує Роман із Галича. Минулого марафону хлопець долучався разом з мамою.

"В мене дядько служив в 72-й бригаді й 9 березня 2022 року він втратив кінцівку. Мотивують отакі хлопці, які захищають нас на передовій. Хочеться їх якось підтримати й допомогти", - розповів Роман.

Учасники пішого марафону ночують у наметі, який носять із собою. 

"Є де брати енергію, натхнення. Достатньо лише подивитися на наших військових, які, не дивлячись на жодні погодні умови, стоять, захищають нас", - наголосив Петро Скрипка.

Наразі невідомо скільки триватиме марафон. Попереду у волонтера - Рівне, Житомир, Київ, Полтава, Харків, Дніпро. Колишній боєць має також велике бажання відвідати Миколаїв та Одесу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині загорілося сміттєзвалище
Наступна новина Чи повертатимуть чоловіків примусово з-за кордону в Україну: роз’яснення
Останні новини
Схожі новини